TOPlist


SEGEDÍNSKÝ GULÁŠEK

  • Uživatelský recept
  • Autor: ffloa
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (průměr)20
Vepřová plec (syrová)500
Cibule150
Zelí bílé kysané ve slaném nálevu450
Smetana na vaření 12%200
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)250
Cukr bílý (řepný, třtinový)10
Mouka pšeničná hladká35
Voda, minerální voda, pramenitá voda bez příchutě500

Energetická hodnota celkem: 7217 kJ

Bílkoviny (g): 119, Tuky (g): 99, Sacharidy (g): 83 SAFA (g): 43 Cukry (g): 45 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1804 kJ

Bílkoviny (g): 29.8, Tuky (g): 24.8, Sacharidy (g): 20.8 SAFA (g): 10.8 Cukry (g): 11.3 Vláknina (g): 3.8 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, bobkáč, nové koření, sl.paprika, cukr..

Postup přípravy

Na oleji/másle zpěním cibulku, přidám maso, orestuji, paprika, pepř, sůl, vše společně promíchám, nechám chvilku restovat, přidám vroucí vodu(voda odhadem, lze podlévat i vodou ze zelí - ale tady pozor na kyselost, jak to má kdo rád!), mléko, koření, nechám vařit a postupně dochucuji, cukr, koření...Vařím do poloměkkého masa a přidám pokrájené zelí, vařím dál asi 20min, zahustím moukou, (zbytek másla), v mléce a na závěr přidám smetanu, která celý pokrm zvedne ;-) Jakmile krátce projde varem, vypnu. Podávám s kynutým knedlíkem. Mňam :-) Pozn. Lepší z 1kg masa (vepř.plecko) a lze bez bobkáče, nového koření i cukru a na másle...Jen sůl, pepř, paprika, mouka na zahuštění a smetana a suprrr!:-)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma