TOPlist


křehký koláč s jablky a tvarohem

  • Uživatelský recept
  • Autor: HelenaHej
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jablko250
Pudinkový prášek20
cukr60
tvaroh Jaromě250
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)400
Máslo čerstvé nesolené125
Mouka pšeničná hladká250

Energetická hodnota celkem: 11248 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 117, Sacharidy (g): 344 SAFA (g): 67 Cukry (g): 87 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 937 kJ

Bílkoviny (g): 4.2, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 28.7 SAFA (g): 5.6 Cukry (g): 7.3 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

těsto : máslo a mouka se drolí na drobenku, pak se přidá ledová voda uhněte těsto. Dá se odpočinout do ledničky aspoň na hodinu. Jablka oloupeme zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky-měsíčky. Uvaříme pudink a ještě do horkého vešleháme tvaroh. Těsto vyválíme na placku a dáme do vymazané formy a uděláme okraje, nalijeme pudink s tvarohem, poklademe jablka, lehce posypeme skořicí a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 160°C a pečeme cca 40 minut (dozlatova) Ještě horké potřeme meruňkovým džemem

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma