TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Staročeský trhanec s jablky - STOB

Zpět
  • Autor: malinovanada
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 6178 kJ

Bílkoviny (g): 71, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 215, SAFA (g): 16, Cukry (g): 99, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1545 kJ

Bílkoviny (g): 17.8, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 53.8, SAFA (g): 4, Cukry (g): 24.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Trhance - z mouky, mléka, cukru a kypřícího prášku vyšleháme tekuté těsto. Hotové těsto vlijeme v tenké vrstvě na rozpálenou pánev s trochou oleje, opékáme z každé strany dozlatova a před dopečením roztrháme. Jablečná směs - jablka oloupáme, zbavíme jádřince a nakrájíme na větší kostky. Do rozpálené máslem potřené pánve vložíme vanilkový cukr a jablka a opékáme do zhnědnutí. Zalijeme rumem, trochou vody, přidáme skořici, vaniklový cukr, rozinky a krátce povaříme. Hotovou směs přidáme na připravené trhance a posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a strouhaným sýrem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři