TOPlist


vepřová pečená plec s cuketovým nákypem a červenou řepou - STOB

  • Uživatelský recept
  • Autor: malinovanada
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová plec400
Červená řepa720
Cuketa200
Cibule120
Vejce celá průměr55
Mouka pšeničná hladká50
Kypřící prášek do pečiva4
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr 60
Smetana zakysaná 12%30

Energetická hodnota celkem: 7037 kJ

Bílkoviny (g): 123, Tuky (g): 72, Sacharidy (g): 131 SAFA (g): 35 Cukry (g): 58 Vláknina (g): 30 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1759 kJ

Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 32.8 SAFA (g): 8.8 Cukry (g): 14.5 Vláknina (g): 7.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, jalovec, bobkový list, ocet

Postup přípravy

Vepřová plec maso nakrájíme, osolíme a vložíme do pekáčku společně s nahrubo nakrájhenou cibulí, bobkovým listem a drceným jalovcem. Promícháme podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a pečeme při 180C cca hodinu Cuketový nákyp oloupanou cuketu nastrouiháme nahrubo, přidáme vejce, mouku, kypřící prášek, strouhaný sýr a vypracujeme řidší těsto, které ochutíme solí, pepřem a česnekem. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180C cca 45 minut červená řepa oloupanoui řepu nastrouháme nahrubo, podlijeme trochou vody a dusíme cca 10 minut, poté zaprášíme moukou, ochutíme solí, octem a dusíme ještě 5 minut. Před servírováním přidáme k hotové řepě zakysanou smetanu

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma