TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rýžovo-pohanková kaše

Zpět
  • Autor: KathyCathy
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 127.00

Ingredience

Dochucovadla:

třtinový cukr kakao holandské / sladké granko na posypání

Energetická hodnota celkem: 3232 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 153, SAFA (g): 4, Cukry (g): 83, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 25 kJ

Bílkoviny (g): 0.1, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 1.2, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Vodu s mlékem přivedeme v nepřipalujícím hrnci k varu. Vařečkou vmícháme cukr. Do vařící tekutiny postupně vsypáváme 100g rýžovo-pohankové směsi na kaši (Country Life 300g). Neustále mícháme. Vaříme a přisypáváme, dokud nedosáhneme vlastní požadované hustoty kaše. Nandáme do hlubokého talíře (používám dětský) a namísto tradičního obyčejného másla, cukr moučku a granko jako "trojdochucovadlo" pokryjeme buď jamem, holandským kakaem, případně sladkým kakaem (neboť máme-li nízký tlak, či nízký cukr, není to hřích), skořicí, vanilkou, nebo oříšky, povidly, variant je vskutku mnoho. Rychle stravitelné a přitom jde i o doplněk tekutin, neboť mléko je patřičně zředěné (ovšem s více vitamíny, než nízkotučné).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři