TOPlist


Koláč tvarohový s rebarborou

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 12.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Reveň (rebarbora)125
Pudink. prášek vanilka 37g19
Tvaroh Lidl 2%375
Vejce celé (syrové)165
Máslo čerstvé nesolené100
Soda5
Cukr hnědý (řepný, třtinový)150
Mouka špaldová celozrnná225
Rozinky sultánky50

Energetická hodnota celkem: 12512 kJ

Bílkoviny (g): 111, Tuky (g): 110, Sacharidy (g): 377 SAFA (g): 52 Cukry (g): 210 Vláknina (g): 26 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1043 kJ

Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 9.2, Sacharidy (g): 31.4 SAFA (g): 4.3 Cukry (g): 17.5 Vláknina (g): 2.2 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

máslo a kokos na vymaštění a vysypání formy (můžeme použít i pečící papír), případně špetka soli do těsta a do bílků s cukrem

Postup přípravy

Vypracujeme těsto (mouka+soda+2žloutky+máslo+50g cukru) - je-li moc suché, přidáme trochu mléka - a dáme uležet do ledničky alespoň na hodinu. Rebarboru nakrájíme na kousky a svaříme s 50g třtinového cukru a trochou vody - do měkka, cca 3 minuty. Pečící formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Z těsta oddělíme cca jednu třetinu (dáme do mrazáku), zbytek dáme na vál a vyválíme kulatou placku. Tu vložíme do připravené formy, tak aby byly zakryté i okraje. Prsty přitlačíme a pak těsto propícháme vidličkou. Tvaroh+vychladlou rebarboru+pudinkový prášek+1 vejce vyšleháme do hladka, nakonec vmícháme rozinky. Směs nalijeme na těsto a rovnoměrně rozprostřeme. 2 zbylé bílky vyšleháme s 50g cukru do pěny - tu naneseme na tvaroh jako vrchní vrstvu. Zbytek těsta vyndáme z mrazáku a na hrubém struhadle nastrouháme na vrch koláče. Pečeme cca 40 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma