TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Koláč tvarohový s rebarborou

Zpět
  • Autor: muriela
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

máslo a kokos na vymaštění a vysypání formy (můžeme použít i pečící papír), případně špetka soli do těsta a do bílků s cukrem

Energetická hodnota celkem: 12512 kJ

Bílkoviny (g): 111, Tuky (g): 110, Sacharidy (g): 377, SAFA (g): 62, Cukry (g): 210, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1043 kJ

Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 9.2, Sacharidy (g): 31.4, SAFA (g): 5.2, Cukry (g): 17.5, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Vypracujeme těsto (mouka+soda+2žloutky+máslo+50g cukru) - je-li moc suché, přidáme trochu mléka - a dáme uležet do ledničky alespoň na hodinu. Rebarboru nakrájíme na kousky a svaříme s 50g třtinového cukru a trochou vody - do měkka, cca 3 minuty. Pečící formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Z těsta oddělíme cca jednu třetinu (dáme do mrazáku), zbytek dáme na vál a vyválíme kulatou placku. Tu vložíme do připravené formy, tak aby byly zakryté i okraje. Prsty přitlačíme a pak těsto propícháme vidličkou. Tvaroh+vychladlou rebarboru+pudinkový prášek+1 vejce vyšleháme do hladka, nakonec vmícháme rozinky. Směs nalijeme na těsto a rovnoměrně rozprostřeme. 2 zbylé bílky vyšleháme s 50g cukru do pěny - tu naneseme na tvaroh jako vrchní vrstvu. Zbytek těsta vyndáme z mrazáku a na hrubém struhadle nastrouháme na vrch koláče. Pečeme cca 40 minut.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři