TOPlist


Italské rizoto s krevetami

  • Uživatelský recept
  • Autor: radkat
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový15
Máslo čerstvé8
Cibule30
Krevety200
Rýže Arborio (v suchém stavu)50

Energetická hodnota celkem: 2387 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 8 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Bílé suché víno, chilli, citronová šťáva, petrželová nať, zeleninový vývar, šafrán.

Postup přípravy

Uvařit italské rizoto přidat opečené krevety s česnekem a pokapané citronem, chilli a petrželkou. Rizoto: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou půlku střední cibule, přidáme 50g rýže Arborio. jak se začne rýže chytat přidáme pár snítek šafránu a deci bílého suchého vína. Postupně nad rýži zaléváme horkým ochuceným zeleninovým vývarem a stále mícháme a doléváme až je rýže krémová a al dente. Nakonec zamícháme opečené pokrájené krevety. Zmrazené krevety prolijeme vařící vodou, oloupeme a necháme okapat. Na pánvi si orestujeme 2 stroužky na plátky nakrájeného česneku, přidáme nakrájené krevety, chilli, citronovou šťávu a zprudka vaříme až se voda zcela vyvaří před koncem přidáme trochu másla a orestujeme do křupava. Po odstavení přidáme plocholistou petrželku.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma