- Autor: ZuzaZuzaZuza
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pečivo bílé průměr | 30 |
Ocet vinný | 30 |
Rajčata | 600 |
Česnek | 2 |
Okurka salátová | 90 |
Paprika bílá | 40 |
Olej olivový | 100 |
Dochucovadla:
sol podla chuti
Energetická hodnota celkem: 4844 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 102,
Sacharidy (g): 53,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1211 kJ
Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 25.5, Sacharidy (g): 13.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Vsetko spolu rozmixuj v kvalitnom mixeri, popripade este po rozmixovani prepasiruj cez jemne sitko. To uz podla chuti. Mne nevadi textura hrubsia. Gazpacho sa podava dobre vychladene. Idealne je ho pripravovat dopredu, aby sa stihlo vychladit v ladnicke. V spanielsku sa podava roznymi sposobmi: v tanieri, v pohariku, posypane nakrajanou cibulkou a rajcinou, alebo s ladom (aj ked to nie je velmi profesionalne, uprednostnuje sa dobre vychladene gazpacho) Poznamky: 1- 2g cesnaku by mal byt pol struciku 2- s octom opatrne, hlavne ak pouzijete iny nez vinny ocot. Racsej dajte menej a ochutnajte. 30ml octu su 2 polievkove lyzice 3- Gazpacho by malo mat konzistenciu omacky. Velmi zalezi na stavnatosti rajcin. Ak sa Vam zda prilis huste a mate radi redsie, kludne pridajte vodu, ale velmi studenu, ak chcete gazpacho podavat ihned. 4- Bageta/chleba ma byt z predchadzajuceho dna, stary, suchsi. Bageta do originalneho receptu patri, ale nemusite ho tam davat pokial Vam to dieta nedovoli, alebo mozete pouzit pecivo z celozrnnej muky. Len nie so semiackami. Ak nezabudnem, zajtra pridam fotku
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.