TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Gazpacho Andaluz

Zpět
  • Autor: ZuzaZuzaZuza
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sol podla chuti

Energetická hodnota celkem: 4844 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 102, Sacharidy (g): 53, SAFA (g): 15, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1211 kJ

Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 25.5, Sacharidy (g): 13.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Vsetko spolu rozmixuj v kvalitnom mixeri, popripade este po rozmixovani prepasiruj cez jemne sitko. To uz podla chuti. Mne nevadi textura hrubsia. Gazpacho sa podava dobre vychladene. Idealne je ho pripravovat dopredu, aby sa stihlo vychladit v ladnicke. V spanielsku sa podava roznymi sposobmi: v tanieri, v pohariku, posypane nakrajanou cibulkou a rajcinou, alebo s ladom (aj ked to nie je velmi profesionalne, uprednostnuje sa dobre vychladene gazpacho) Poznamky: 1- 2g cesnaku by mal byt pol struciku 2- s octom opatrne, hlavne ak pouzijete iny nez vinny ocot. Racsej dajte menej a ochutnajte. 30ml octu su 2 polievkove lyzice 3- Gazpacho by malo mat konzistenciu omacky. Velmi zalezi na stavnatosti rajcin. Ak sa Vam zda prilis huste a mate radi redsie, kludne pridajte vodu, ale velmi studenu, ak chcete gazpacho podavat ihned. 4- Bageta/chleba ma byt z predchadzajuceho dna, stary, suchsi. Bageta do originalneho receptu patri, ale nemusite ho tam davat pokial Vam to dieta nedovoli, alebo mozete pouzit pecivo z celozrnnej muky. Len nie so semiackami. Ak nezabudnem, zajtra pridam fotku

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři