TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Vepřová panenka v balsamicu s prosciuttem

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

čerstvé bylinky (petržel, oragano, tymián), hrubozrnná mořská sůl, čerstvě mletý pepř

Energetická hodnota celkem: 4372 kJ

Bílkoviny (g): 135, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 18, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1093 kJ

Bílkoviny (g): 33.8, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 2, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Panenku omyjeme a očistíme. Z balsamica a olivového oleje si připravíme emulzi a namarinujeme panenku po celém povrchu. Takto můžete nechat maso klidně přes noc (nebo pár hodin před přípravou) v lednici. Před přípravou maso opepříme a řádně nasolíme, obalíme v nasekaných bylinkách a v plátcích prosciutta. Kdybychom maso nasolili předem, ztratíme z něj hodně vody a nebude šťavnaté. Panenku můžete nechat na pánvi zatáhnout a dopéct v troubě pod alobalem. Na poslední chvíli alobal sundejte (a přepněte troubu na grilování), aby se prosciutto opeklo do křupava. Pečení v troubě bude trvat cca 15-20 minut, panenka by měla být propečená, ale zároveň šťavnatá.

Fotografie

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři