TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Fazole mungo indický způsob

Zpět
  • Autor: LLojdova
  • Doba přípravy (min.): 35
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

indické koření

Energetická hodnota celkem: 4453 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 152, SAFA (g): 11, Cukry (g): 52, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 742 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 25.3, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 8.7, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

namočíme fazole na 5-12 h (podle délky doby namočení pak musíme více či méně času vařit). Osmažíme cibuli na trošce olivového oleje, přidáme zázvor nakrájený na tenké proužky osmažíme a přidáme uvařené fazole a smažíme chvilku, pak podlejeme trochou vody. na rendlíčku zvlášť rozpustíme máslo, pak do něj vysypeme indické koření (tika masalla apod.) a osmahneme a smícháme s fazolemi v druhém rendlíčku. Pozn. pokud dáte celé množství čerstvého zázvoru tj. 30g jsou fazole dost pikantní

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři