TOPlist


Fazole mungo indický způsob

  • Uživatelský recept
  • Autor: LLojdova
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Fazole mungo (v suchém stavu)250
Cibule400
Zázvor30
Koření průměr10
Olej olivový10
Máslo čerstvé10

Energetická hodnota celkem: 4453 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 152 SAFA (g): 8 Cukry (g): 52 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 742 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 25.3 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 8.7 Vláknina (g): 1.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

indické koření

Postup přípravy

namočíme fazole na 5-12 h (podle délky doby namočení pak musíme více či méně času vařit). Osmažíme cibuli na trošce olivového oleje, přidáme zázvor nakrájený na tenké proužky osmažíme a přidáme uvařené fazole a smažíme chvilku, pak podlejeme trochou vody. na rendlíčku zvlášť rozpustíme máslo, pak do něj vysypeme indické koření (tika masalla apod.) a osmahneme a smícháme s fazolemi v druhém rendlíčku. Pozn. pokud dáte celé množství čerstvého zázvoru tj. 30g jsou fazole dost pikantní

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma