TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Kapr na žampionech, salát z čínského zelí s mrkví, brambory s petrželkou

Zpět
  • Autor: STOB
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1554 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 37 SAFA (g): 4 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Porci kapra omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Plátek citronu si necháme na ozdobu. Zeleninu, žampiony a brambory očistíme, brambory oloupeme, osolíme, okmínujeme a uvaříme běžným způsobem. Rybu opečeme z obou stran na másle, vyndáme ji a uchováme v teple. Na zbylém tuku orestujeme žampiony s cibulí, ochutíme, navrch vrátíme porci kapra a v troubě upečeme. Čínské zelí nakrájíme na nudličky, mrkev nastrouháme na jemném struhadle, připravíme si sladkokyselou marinádu a přelijeme přes zeleninu. Před podáváním ozdobíme brambory sekanou petrželovou natí, rybu plátkem citronu.

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 03. 2015 13:37
Bylo to skvělé, do salátu jsem dala ještě klíčky mungo, trochu sojové omáčky, med, citronovou šťávu, sůl, olivový olej.
25. 01. 2015 15:11
kapra jsem neměla, tak jsem místo něj dala tresku... výborný :))
22. 03. 2013 07:24
kapr bude v neděli, ale jinak připraveny, příšte zkusím i tento recept
13. 03. 2013 23:59
A vzala jsi si k tomu ten Orlistat?;-)))
15. 07. 2012 00:08
Tak rybička byla vynikající. Táta ulovil, manžel udělal filety :-) Doporučuji
12. 07. 2012 10:08
Zrovna jsem přemýšlela co s filety kapra, zítra vyzkouším, jen si udělám jiný salátek a přidám o něco víc žampionů a cibule. I tak se vejdu do 1600 KJ. Již se těším.

Naši partneři