TOPlist


Koláče domácí 36 ks

  • Uživatelský recept
  • Autor: ilona 2016
  • Porce: 36.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Droždí čerstvé lisované20
Cukr bílý (řepný, třtinový)180
Mouka pšeničná polohrubá500
Mléko plnotučné (3,5 % tuku)400
Stella extra125
Vejce celé (syrové)160
Jihočeský tvaroh tučný250
Mák150
Rozinky20

Energetická hodnota celkem: 20791 kJ

Bílkoviny (g): 145, Tuky (g): 215, Sacharidy (g): 600 SAFA (g): 75 Cukry (g): 226 Vláknina (g): 53 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 578 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 16.7 SAFA (g): 2.1 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 1.5 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

Citronová kůra a mletá skořice do makové náplně. Špetka soli do těsta.

Postup přípravy

Klasické kynuté těsto, z uvedeného celkového množství je část cukru 40 g a 1 vajíčko do tvarohu - jako náplň na koláče. Dalších 40 g cukru a 150 ml mléka je do máku, který se umele a svaří + trochu skořice a strouhané kůry z citronu. Jedno vajíčko z celkové množství je na potření koláčů. (Vajíčka jsou celkem 4 - dvě do těsta, jedno do tvarohu a jedno na potření koláčů). Koláče jsou málo sladké. Rodině pocukruji moučovým cukrem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma