TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem

Zpět
  • Autor: STOB
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, česnek

Energetická hodnota celkem: 10715 kJ

Bílkoviny (g): 197, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 254, SAFA (g): 34, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 40, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 2679 kJ

Bílkoviny (g): 49.3, Tuky (g): 18.3, Sacharidy (g): 63.5, SAFA (g): 8.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Omyté maso osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, vložíme do pekáče společně s na plátky nakrájenou cibulí a slaninou a podlijeme vodou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme doměkka při teplotě 180 °C cca 2 hodiny. V průběhu pečení maso podléváme a obracíme. Po dopečení slijeme výpek do pánvičky a vypečeme ho, až zbude jenom tuk. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vývarem (vodou), rozmícháme a krátce provaříme. Hotovou šťávu dochutíme solí, pepřem, česnekem a přecedíme. Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Vypracujeme těsto, vytvarujeme válečky o průměru 5 cm a vaříme v osolené vodě cca 25 minut. Mražený listový špenát zprudka orestujeme na másle, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a zjemníme smetanou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři