TOPlist


Karamelové grilažky

  • Uživatelský recept
  • Autor: shipka45
  • Porce: 25.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čokoládová poleva60
Vlašské ořechy (nesolené)250
Kandizovaná pomarančová kôra100
Kondenzované mlieko nesladené TATRA ;310g310
SStužený tuk CERA 100%50
Cukr bílý (řepný, třtinový)200
Tortové oplatky (1ks=18,75g)56.25

Energetická hodnota celkem: 17842 kJ

Bílkoviny (g): 79, Tuky (g): 257, Sacharidy (g): 411 SAFA (g): 82 Cukry (g): 340 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 714 kJ

Bílkoviny (g): 3.2, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 16.4 SAFA (g): 3.3 Cukry (g): 13.6 Vláknina (g): 0.9 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Kryštálový cukor za stáleho miešania roztopiť na karamel. Opatrne pridať stužený tuk CERU a potom nesladené kondenzované mlieko.Stále miešame až kým sa nám karamel úplne rozpustí. Vypneme plyn a postupne zamiešame orechy- polovice zomleté a druhú polovicu posekané. a kandizovanú pomarančovú kôru.Polovicu karamelovej hmoty nanesieme na obdlžníkovú tortovú oplátku, prikryjeme ďalšou na ktorú nanesieme druhu polovicu karamelovej hmotu, zarovnáme prikryjeme treťou oplátkou.celý dezert zabalíme do fólie,zaťažíme a necháme postať do druhého dňa..Dezert pokrájame, konce namáčame v čokoládovej poleve a necháme ju stuhnúť.

Fotografie




Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

06. 02. 2018 23:00

Hanuja

Tak myslím, že tohle je kalorická bomba.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma