TOPlist


Marokanky

  • Uživatelský recept
  • Autor: shipka45
  • Porce: 45.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko polotučné (1,5 % tuku)250
Mandle (nesolené)50
Čokoládová poleva60
Kandizovaná pomarančová kôra100
Rozinky70
Vlašské ořechy (nesolené)80
Mouka pšeničná polohrubá40
Máslo čerstvé nesolené50
Cukr hnědý (řepný, třtinový)80

Energetická hodnota celkem: 11002 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 145, Sacharidy (g): 287 SAFA (g): 47 Cukry (g): 234 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 244 kJ

Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 6.4 SAFA (g): 1 Cukry (g): 5.2 Vláknina (g): 0.5 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Smotanu, cukor, maslo dáme variť, postupne dávame muku tak aby sme uvarili hladkú, hustú kašu. Zložime z ohňa a dfo vychladenej hmoty postupne zamiešame posekané hrozienka, kandizovanú pomarančovú kôru a posekané orechy. Cesto ukladáme na papier pomocou okrúhlej vykrajovacej formičky. Pečieme v rúre pri teplote 155°C cca 30-40 minút. Po vychladnutú namáčame v čokoládovej poleve a ozdobíme olúpanou rozpolenou mandlľou.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma