TOPlist


Segedínský guláš z libové kýty

  • Uživatelský recept
  • Autor: Issina
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová kýta (syrová)980
Zelí bílé kysané ve slaném nálevu500
Cibule350
Česnek50
Olej řepkový30
Voda500

Energetická hodnota celkem: 8353 kJ

Bílkoviny (g): 209, Tuky (g): 101, Sacharidy (g): 60 SAFA (g): 34 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 21 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1044 kJ

Bílkoviny (g): 26.1, Tuky (g): 12.6, Sacharidy (g): 7.5 SAFA (g): 4.3 Cukry (g): 3.5 Vláknina (g): 2.6 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

sůl, pepř, červená paprika sladká, majoránka

Postup přípravy

Libovou kýtu nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou kýtu a osmahneme společně, přidáme nadrobno nakrájený česnek, osolíme, opepříme, zasypeme nepálivou červenou paprikou mírně podlijeme vodou a dusíme cca 50 minut pozvolna (el. sporák stupeň 4, indukce stupeň 5). Když je maso téměř měkké přidáme kysané zelí, které pokrájíme nadrobno, na maso vlijeme i nálev z kysaného zelí. Je li potřeba, dolijeme trochu vody a opět dusíme. Maso musí být do měkka a zelí též. Nakonec dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Je-li potřeba, mírně zaprášíme polohrubou moukou pro zahuštění (nedělám to, není to nutné).

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma