TOPlist


dezert - Jablečný flan

  • Uživatelský recept
  • Autor: mosem
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 80

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celé (syrové)165
Jablko450
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)160
Cukr bílý (řepný, třtinový)60
Mouka pšeničná polohrubá150
Máslo čerstvé nesolené20
Cukr vanilinový20
Rum40

Energetická hodnota celkem: 6846 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 268 SAFA (g): 17 Cukry (g): 134 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 856 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 33.5 SAFA (g): 2.1 Cukry (g): 16.8 Vláknina (g): 1.9 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

1.Jablka rozkrojíme a vyloupneme jadřinec. Každé jablko (lepší jsou pevná) rozkrojíme asi na 15-20 dílků. 2. Na pánvi rozehřejeme máslo. Dáme na ně jablka, která prudce orestujeme. Asi v polovině restování přidáme vanilinový cukr a mletou skořici (někdo používá vanilkový lusk, ale tahle varianta pro "obyčejné" vaření taky není špatná) a těsně před koncem restování přidáme koňak (no dobře, stačí rum :-). Pořádně promícháme (vznikne omáčka) a přikryté necháme asi půl hodiny. 3. Mezitím si připravíme palačinkové těsto - mléko,vejce,cukr,mouka,špetka soli. Pořádně ušleháme mixerem. 4. Polovinu těsta nalijeme do koláčové formy. Dáme do trouby a necháme zapéct (osobně dávám pod gril, kdy se to za 1-2 minuty zatáhne - nenechat upéct do hněda, ale jen lehce). 5. Na zataženou polovinu přendáme jablka, a zalejeme druhou polovinou těsta. 6. Dáme do trouby, rozehřáté na cca 175 st. C. a necháme upéct - u mně v horkovzdušné to trvá asi 50 minut. Není to recept rychlý, ani příliš dietní...ale je moc dobrý a občas určitě přijatelný.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma