TOPlist


Knedličky z tofu posýpané makom

  • Uživatelský recept
  • Autor: shipka45
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
cukropur (1g=36g cukru)1
Cukor kokosový10
Mák30
Olej slunečnicový15
Jablko70
Voda60
Múka pohánková celozrná50
Múka ryžová105
Múka sojová odtučnená30
Tofu natural Lunter180
Brambory vařené (nesolené)270

Energetická hodnota celkem: 6002 kJ

Bílkoviny (g): 63, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 187 SAFA (g): 6 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1501 kJ

Bílkoviny (g): 15.8, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 46.8 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 5.5 Vláknina (g): 5.5 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté ich pretlačíme. To isté spravíme s bielym tofu. Namiesto vajca použijeme sójovú múku rozmiešanú vo vode. Pridáme ryžovú a pohánkovú múku a vymiesime na kompaktné nelepivé cesto. Rukou si z cesta odoberáme kúsok, rukami vytvarujeme placku. ktorú naplním kúskami jabĺčka (resp.akákoľvek iné ovocie ) a vyformujeme úhľadné knedlíčky. Medzitým si dáme variť vodu, ktorú posolíme. Keď začne vrieť, nahádžeme do nej guľky a varíme cca 5 minút. Hotové guľky posypeme mletým makom s troškou cukru. Polejeme ich slnečnicovým resp.roztopený kokosovým olejom

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma