TOPlist


vepřová pečeně na šalvěji

  • Uživatelský recept
  • Autor: anform
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová pečeně libová100
Olej olivový7
Jablka100
Rozinky5
Mandle5
Cukr hnědý (řepný, třtinový)5
Chléb celozrnný žitný (Penam)55

Energetická hodnota celkem: 1696 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 43 SAFA (g): 3 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

snítka šalvěje

Postup přípravy

1) Rozehřejeme troubu na 180° C. 2) Šalvěj nasekáme na malé kousky a smícháme s trochou olivového oleje. 3) Touto marinádou potřeme vepřovou pečeni. 4) Potřenou vepřovou pečeni zprudka orestujeme na pánvi po dobu 1 minuty z každé strany. 5) Po orestování, vložíme maso na 10 minut do předehřáté trouby. 6) Mezitím nakrájíme jablka na měsíčky a zbavíme jádřinců (neloupeme). 7) Dále na velmi slabém ohni rozehřejeme na pánvičce malé množství oleje. 8) Přidáme cukr a jablka. 9) Až začnou jablka s cukrem karamelizovat a pouštět šťávu, přidáme trochu rozinek a mandlí. 10) Necháme vše zkaramelizovat do měkkého stavu. 11) Vyndáme maso z trouby a odložíme na dobu 1 až 2 minuty na ještě teplou pánev k jablkům. 12) Servírujeme na talíř a podáváme

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

15. 01. 2019 21:01

nevzdavatse

Zní to lákavě :-).

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma