TOPlist


Jablečný závin

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 20.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě50
Mouka pšeničná hladká100
Ocet11
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)5
Jablka400
Vlašské ořechy20

Energetická hodnota celkem: 3204 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 133 SAFA (g): 3 Cukry (g): 45 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 160 kJ

Bílkoviny (g): 0.7, Tuky (g): 0.9, Sacharidy (g): 6.7 SAFA (g): 0.2 Cukry (g): 2.3 Vláknina (g): 0.9 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

psylium,skořice,citr.kůra

Postup přípravy

Z hladké mouky ,octa,a oleje uhněteme těsto,necháme ho 15minut odpočinout pod miskou. Pak ho rozválíme a roztahujeme do tenka, posypeme mletými ořechy promíchanými s psyliem a strouhanými jablky se skořicí. Lehce pomašlujeme olejem. Upečeme v troubě na 180°C do světle růžova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma