- Autor: 1a234
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso přední průměr (syrové) | 250 |
Vepřová žebra (syrová bez kosti) | 250 |
Cibule | 100 |
Zelí bílé hlávkové | 500 |
Řepa červená | 500 |
Brambory pozdní | 400 |
Mrkev | 200 |
Máslo čerstvé nesolené | 25 |
Fazole červené sterilované v nálevu | 150 |
Smetana zakysaná 20% | 200 |
Dochucovadla:
sůl, bobkový list, nové koření, pepř celý,česnek,šťáva z 1/2 citronu
Energetická hodnota celkem: 11880 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 170,
Sacharidy (g): 184,
SAFA (g): 88,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1485 kJ
Bílkoviny (g): 16.1, Tuky (g): 21.3, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 11, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 5.6, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Uvasříme maso s česnekem, cibulí a kořením..Zvlášť dusíme řepu pokapanou citronem. Na pánvi osmažíme brambory a mrkev, podléváme vývarem z masa a dusíme. Po změknutí všechny suroviny spojíme v jednom hrnci,( maso nakrájímena kostky) přidáme fazole, zelí a vaříme ještě cca 15 min. Smetana se podává zvlášť, každý si ochutí přímo na talíři.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.