TOPlist


Cizrnové brownies

  • Uživatelský recept
  • Autor: ajanka
  • Porce: 16.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celé (syrové)110
Čokoláda hořká 50 % průměr100
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)50
Cukr třtinový hnědý50
Jihočeské máslo 82%50
Banán150
Cizrna uvařená (nesolená)430

Energetická hodnota celkem: 8862 kJ

Bílkoviny (g): 62, Tuky (g): 94, Sacharidy (g): 252 SAFA (g): 44 Cukry (g): 151 Vláknina (g): 44 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 554 kJ

Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 5.9, Sacharidy (g): 15.8 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 9.4 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy

Banány a uvařenou cizrnu a celá vejce rozmixujeme dohladka, postupně přidáváme rozehřáté máslo a rozpuštěnou čokoládu, cukr a mléko dle potřeby. Přidáme celý kypřící prášek do počiva. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem asi 1,5 cm vrstvu ( množství vystačí na velikost 20x 30 cm) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 st, asi 30 minut. Brownies musí zůstat uvnitř vláčné. Vychladíme. Nakrájíme na 16 dílů.Podáváme např. s malinovým přelivem nebo kopečkem vanilkové zmrzliny, případně se zakysanou smetanou nebo ušlehanou smetanou.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

05. 03. 2017 17:04

Hanka98

Jani, zvedám palec - cizrna je moje "jednička". :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma