TOPlist


Fazole bílé v rajské omáčce domácí

  • Uživatelský recept
  • Autor: Macatice
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kečup20
Cibule165
Drcená rajčata Palpa di Pomodoro (SAN FABIO)400
Fazole bílé (v suchém stavu)200
Olej řepkový10

Energetická hodnota celkem: 3942 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 152 SAFA (g): 1 Cukry (g): 29 Vláknina (g): 44 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 394 kJ

Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 15.2 SAFA (g): 0.1 Cukry (g): 2.9 Vláknina (g): 4.4 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, koření

Postup přípravy

Fazole si předem namočíme, před vařením vodu slijeme a dáme čistou. Lehce osolíme a případně přidáme koření (bobkový list, majoránku, tymián, bazalku). Vaříme do stavu "al dente". Mezitím oloupeme a na drobno nakrájíme nebo nastrouháme jednu větší cibuli, lehce osmahneme na pánvi na trošce oleje. Přidáme konzervu drcených rajčat (případně jiný nedoslazovaný rajský protlak - přirozený cukr v rajčatech je 3-4 g/100 g). Ochutíme lžící kečupu a bylinkami podle chuti (majoránka, oregno, bazalka, saturejka). Krátce povaříme Nakonec vmícháme slité uvařené fazole (pokud je omáčka moc hustá, můžeme trochu vody ve fazolích nechat). 1 porce = 100 g Pro srovnání hodnoty pro 100 g Penny Baked beans in tomato sauce energie 396 kJ, Bílk. 5.1 g, tuky 1 g, Sach 13.5 g, cukry 5.1 g

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma