TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Fazole bílé v rajské omáčce domácí

Zpět
  • Autor: Macatice
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, koření

Energetická hodnota celkem: 3942 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 152, SAFA (g): 1, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 44, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 394 kJ

Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 15.2, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 2.9, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Fazole si předem namočíme, před vařením vodu slijeme a dáme čistou. Lehce osolíme a případně přidáme koření (bobkový list, majoránku, tymián, bazalku). Vaříme do stavu "al dente". Mezitím oloupeme a na drobno nakrájíme nebo nastrouháme jednu větší cibuli, lehce osmahneme na pánvi na trošce oleje. Přidáme konzervu drcených rajčat (případně jiný nedoslazovaný rajský protlak - přirozený cukr v rajčatech je 3-4 g/100 g). Ochutíme lžící kečupu a bylinkami podle chuti (majoránka, oregno, bazalka, saturejka). Krátce povaříme Nakonec vmícháme slité uvařené fazole (pokud je omáčka moc hustá, můžeme trochu vody ve fazolích nechat). 1 porce = 100 g Pro srovnání hodnoty pro 100 g Penny Baked beans in tomato sauce energie 396 kJ, Bílk. 5.1 g, tuky 1 g, Sach 13.5 g, cukry 5.1 g

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři