TOPlist


Salát s pečenou dýní a fetou

  • STOB recept
  • Autor: Karolína Fourová
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej dýňový30
Dýňová semínka (nesolená)20
Olej olivový5
Feta100
Čekanka salátová125
Špenát125
Dýně300

Energetická hodnota celkem: 3477 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 66, Sacharidy (g): 29 SAFA (g): 21 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 869 kJ

Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 7.3 SAFA (g): 5.3 Cukry (g): 4.8 Vláknina (g): 3.3 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Dýni omyjeme, rozkrojíme napůl a odstraníme dužinu se semínky. Nakrájíme jí i se slupkou na proužky, rovnoměrně rozložíme na pečící papír, zakapeme olivovým olejem, osolíme a dáme péct, dokud nezměkne. Baby špenát a čekanku smícháme ve velké míse se dvěma lžícemi červeného balzamikového octa a dvěma lžícemi dýňového oleje. Salát rozdělíme na talíře a obložíme pečenou dýní. Podáváme s rozdrobeným sýrem feta, opraženými dýňovými semínky a celozrnným pečivem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (24 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

18. 07. 2017 17:20

Yogii

Určitě taky vyzkouším.

18. 07. 2017 17:16

poradna

Saláty mám ráda, hlavně, když nedají moc práce...

03. 07. 2017 22:15

ifucikova

Díky za recept, vyzkouším :-)

03. 07. 2017 17:50

ina49

Saláty mám ráda ,dík za recept ,vyzkouším.

22. 03. 2017 18:29

dagmarhruska

Mnam mnam, salátek vypadá moc dobre, urcite si ho udelám:-)

18. 03. 2017 17:34

Niraska

Díky za recept, saláty miluju, vyzkouším :-)

16. 03. 2017 15:12

DanaR

Saláty mám ráda, určitě vyzkouším. Díky za nápad s pečenou dýní.

15. 03. 2017 21:18

bessi

To vypadá dobře a určitě to vyzkouším.

15. 03. 2017 19:05

hanajabu

Samé dobroty! Vypadá to na mňamku.

14. 03. 2017 21:03

bejbinka

super,vyzkouším

14. 03. 2017 19:07

Slonik71

Vyzkouším

14. 03. 2017 18:51

Hanka J

vypadá to slibně, jen fetu nemusím, musím vymyslet náhradu

14. 03. 2017 07:36

Fila Byla

Aha :-) Děkuji za informace o slupce, to jsem nevěděla ;-)

14. 03. 2017 06:35

MaHelen

Někdo dyni preu úpravou loupe ale při pečení pry zmekne

13. 03. 2017 22:22

Hanuja

Dýni hokaido mám ráda na všechny způsoby.Tenhle recept vyzkouším.

13. 03. 2017 21:40

karolinafourova

Fila Byla: slupku nekdo ji, nekdo ne.. :) ja ji treba do polevky nechavam, nekdo ji orezava :)

13. 03. 2017 14:42

Fila Byla

Vypadá to moc hezky. Jen jsem nepochopila, co s tou slupkou - jestli se to vykusuje nebo jí i s ní :-(

13. 03. 2017 10:03

hajekrad

Výtečné, len volajaký kůsok prasce tam chýbá ...

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma