TOPlist


Losos s bylinkovou krustou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Hana03
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Petržel - nať60
Parmezán 32%80
Losos průměr (syrový)500
Mandle (nesolené)60

Energetická hodnota celkem: 7198 kJ

Bílkoviny (g): 151, Tuky (g): 115, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 36 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1800 kJ

Bílkoviny (g): 37.8, Tuky (g): 28.8, Sacharidy (g): 2.8 SAFA (g): 9 Cukry (g): 1 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Předehřejeme trouba cca na 190°C, lososa omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací nádoby kůží dolů (kdo chce, může vymazat máslem, já nevymazávám). Mandlové plátky či nadrcené loupané mandle, hladkolistou petrželku a nahrubo nastrouhaný sýr promícháme a směs zlehka přitlačíme na rybu. Pečeme dokud se nám na rybě nevytvoří zlatavá krusta. Chutnou přílohou jsou vařené brambory, příp. jáhly nebo bramborové nočky. Přidáme též čerstvou zeleninu dle chuti.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma