TOPlist


Losos po thajsku

  • Uživatelský recept
  • Autor: Hana03
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Losos filety bez kůže (mražené)150
Olej olivový3
Rukola40
Rýžové nudle (v suchém stavu)50
Sójová omáčka5
Sezamová semínka5

Energetická hodnota celkem: 2106 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 5 Cukry (g): 1 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

Zázvor čerstvý, chilli, lze též přidat špetku cukru, sůl. Místo rukoly lze použít čerstvý koriandr (nať) nebo hladkolistou petržel.

Postup přípravy

Z čerstvého lososa odstraníme kůži a nakrájíme ho na kostky. Ty promícháme v misce s troškou oleje a sojovou omáčkou (nejlépe Kikkoman nebo Shoyu, příp. celiaci Tamari), příp. lze přidat i špetku cukru, marinujeme cca 30 minut. Oloupeme si malý špalíček zázvoru, který zmáčkneme plochou stranou nože, aby se uvolnilo aroma a přidáme ho do misky. Tenké nudle zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme odstát do změknutí. Mezitím si rozpálíme pánev, na kterou dáme lososa i s marinádou a zázvorem. Orestujeme, přidáme nasekaný kousek chilli papričky a zcezené překrájené nudle, promícháme. Vyndáme zázvor, posypeme sezamem a hrstí rukoly (nebo koriandru nebo petrželky).

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

20. 04. 2017 09:03

dolevina

Děkuji za recept, lososa máme rádi.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma