TOPlist


Brusinkové sušenky ze špaldové mouky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Margharetka
  • Porce: 15.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka špaldová celozrnná160
Ovesné vločky jemné Emco100
Brusinky sušené 20
Kypřící prášek do pečiva8
Elinas Jogurt řeckého typu bílý80

Energetická hodnota celkem: 4536 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 189 SAFA (g): 7 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 21 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 302 kJ

Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 1.1, Sacharidy (g): 12.6 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 1.3 Vláknina (g): 1.4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

1 lžička skořice

Postup přípravy

Jogurt rozmícháme se lžící vody. . V druhé míse smícháme špaldovou mouku, kypřící prášek do pečiva a ovesné vločky – nejlépe ovesné vločky s klíčky. Do tekuté směsi postupně přimícháváme směs sypkou. Když se nám směs spojí, přidáme pokrájené sušené brusinky a čajovou lžičku skořice. Necháme předehřát troubu na 160 stupňů celsia a rukou tvarujeme kuličky, které na plech přitlačíme a vytvoříme placičky v potřebné velikosti. Sušenky v troubě lehce nabydou, nečekejte ale, že se těsto při pečení nějak významně rozteče do stran. Pečeme na 160 stupňů 15 – 20 minut dozlatova. Po vyjmutí s trouby jsou sušenky křehké, nechte je tedy vychladnout na rovném povrchu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

31. 07. 2017 22:28

Hanuja

Tyhle sušenky vyzkouším.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma