TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Brusinkové sušenky ze špaldové mouky

Zpět
  • Autor: Margharetka
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 15.00

Ingredience

Dochucovadla:

1 lžička skořice

Energetická hodnota celkem: 4536 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 189, SAFA (g): 7, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 302 kJ

Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 1.1, Sacharidy (g): 12.6, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Jogurt rozmícháme se lžící vody. . V druhé míse smícháme špaldovou mouku, kypřící prášek do pečiva a ovesné vločky – nejlépe ovesné vločky s klíčky. Do tekuté směsi postupně přimícháváme směs sypkou. Když se nám směs spojí, přidáme pokrájené sušené brusinky a čajovou lžičku skořice. Necháme předehřát troubu na 160 stupňů celsia a rukou tvarujeme kuličky, které na plech přitlačíme a vytvoříme placičky v potřebné velikosti. Sušenky v troubě lehce nabydou, nečekejte ale, že se těsto při pečení nějak významně rozteče do stran. Pečeme na 160 stupňů 15 – 20 minut dozlatova. Po vyjmutí s trouby jsou sušenky křehké, nechte je tedy vychladnout na rovném povrchu.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 07. 2017 22:28
Tyhle sušenky vyzkouším.

Naši partneři