TOPlist


Bulgur s brokolicí, cibulí a naglickou slaninou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Macatice
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Bulgur pšeničný (v suchém stavu)60
Slanina anglická30
Cibule100
Brokolice60
Olej řepkový10

Energetická hodnota celkem: 2005 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 57 SAFA (g): 6 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sušený česnek, podravka, sůl

Postup přípravy

Bulgur dáme vařit do lehce osolené vody podle návodu.(doporučuju dostatek vody, na tohlw množství asi 400 ml, 15 minut vařit, 5 minut nechat dojít). Na pánev na lžičku oleje dáme orestovat dva plátky anglické slaniny, uzené krkovičky nebo podobné uzeniny, jednu větší na kostičky nakrájenou cibuli a asi dvě růžičky brokolice pokrájené na drobno (zejména košťálky je potřeba nakrájet na oprvdu malé kousky). ochutíme trochou sušeného česneku a podravkou (kuchárkem nebo podobnou zeleninovou kořenicí směsí, případně jen špetkou soli). Restujeme asi deset minut. Mezitímodstavíme bulgur a necháme ho dojít. Poté z něj slijeme zbytek ody a vmícháme do něj orestovanou směs z pánve. Uvedené množství je jedna lhčí porce , cca 2000 kJ.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

03. 05. 2017 15:27

Slonik71

To má rád manžel

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma