TOPlist


Vepřové dušené s mrkví a celerem na pivu v jednom hrnci

  • Uživatelský recept
  • Autor: sduranova
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 150

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřové maso libové (bez tuku)750
Olivovy olej Extra Virgin25
Cibule200
Mrkev300
Celer řapíkatý300
Česnek50
Bujón průměr (hotový)25
Pivo tmavé 11°200

Energetická hodnota celkem: 7053 kJ

Bílkoviny (g): 169, Tuky (g): 70, Sacharidy (g): 91 SAFA (g): 32 Cukry (g): 41 Vláknina (g): 26 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1176 kJ

Bílkoviny (g): 28.2, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 15.2 SAFA (g): 5.3 Cukry (g): 6.8 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sul, pepr, kmin, bile vino na zeleninu, zazvor,

Postup přípravy

Zapneme troubu na 200 st. Pripravime si hrnec, ve kterem to budeme dusit v troube (napr. rimsky hrnec) Vse nakrajime na drobne kousky. Na rozpalenou panev dame olivovy olej a hned pridame cibuli, lehce zasmahneme, pridame mrkev a celer, lehce opeceme, podlijeme troskou sucheho bileho vina a nechame odparit, pridame na kousky nakrajene maso a za staleho michani nechame zatahnout. Pridame koreni dle chuti a rozdrobime kostku bujonu. Promichame. Prendame do hrnce, ve kterem to budeme dusit a podlijeme pivem. Cca za 2 h je hotovo. Lze podavat s ryzi, bramborem ci chlebem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma