TOPlist
Sledujte nás:

Jak zvolit vhodné vzory letní módy nejen pro plnoštíhlé

Zpět


Jak ale zvolit vhodné vzory, aby to vaší postavě slušelo?

Pokud žena s plnější postavou a mohutnější kostrou zvolí oblečení s malými vzory, bude její postava vypadat mnohem silnější. Taková žena by tedy měla volit velikost vzoru středních a velkých rozměrů. Naopak malá drobná žena, jestliže sáhne po velkém a výrazném vzoru, zanikne v něm. Vhodný pro ni bude středně velký až malý vzor. Žena s ne příliš vysokou a plnější postavou by si pak měla vybírat střední velikost motivu.Volte spíše mezi zajímavými a originálními motivy.

Neodmyslitelnou součástí tohoto období jsou květinové vzory, na které vsadil i zásilkový obchod Petrklíč ve svém aktuálním letním katalogu dámské módy. Žena oblečená do květin působí nesmírně romanticky, pokud nejsou vzory příliš velké a nápadné. K barvě květinového motivu by měl být sladěn celý outfit. Velice efektně vypadá decentní květinová krajka anebo malé lesklé kamínky ve výstřihu jednobarevné halenky. Ke květinovým vzorům se hodí i doplňky (náušnice, náhrdelník) s květinovými motivy či z přírodního materiálu.

Z geometrických vzorů je nejvhodnější pro optické rozčlenění postavy využít oblečení s proužky. Vodorovné proužky tam, kde potřebujeme určité partie rozšířit nebo postavu opticky zkrátit. Svislé proužky se celkově používají pro docílení efektu prodloužení a zúžení postavy. Zaměřte se i na velikost proužků! Jemné tenké proužky opticky prodlužují a ve svislém provedení jednoznačně zeštíhlují. Naopak široký proužek opticky zkracuje.

Z tradičních vzorů je snad v neustálé oblibě retro puntík. Petrklíč do letního katalogu dámského oblečení zařadil šaty a tuniky buď s větším hráškovým puntíkem, nebo menším puntíkem á la máček. Oba vzory v klasické černo-bílé kombinaci.

Prodlužující či zkracující efekt vám mohou vedle vzorů vytvořit i prošívání, dlouhá šála, řada knoflíků, kapsy všité do svislých švů nebo naopak kapsy vodorovně prostřižené či našité. Velmi žensky působí zaoblené (oválné) vzory, které sluší většině postav.

Dámy, které mají rády spíše něco jednoduššího, modernějšího a mladistvějšího, nechť sáhnou po jednobarevném triku s jednoduchým obrázkem (DORA) anebo po tunice s minimalistickým efektním potiskem (MÍNA, MÁŠA). Pokud potisky nemusíte, klidně zvolte oblečení třeba ve dvou barvách a doplňte ho o nějaký ten vkusný šperk či opasek.

Popisky k fotografiím:
1 – Daniela Šinkorová v letních šatech SÁRA
2 – Jemné kytičky – halenka MONA a sukně MARŤA
3 – Proužkované šaty KARLA skvěle doplní kabátek BÁRA
4 – Slušivá v každém věku - tunika ABA

Petrklíč – Respektujeme vaši velikost

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 09. 2011 10:56
Jak to je s focením modelek do katalogu Petrklíče - Proč nefotíme pouze plnoštíhlé modelky - vysvětlujeme na našem facebooku:
http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150295252673286
23. 08. 2011 14:38
Dobrý den,
v aktuálním katalogu Petrklíče BARVY PODZIMU najdete modely nafocené i na plnoštíhlých ženských, i na starších dámách. V případě konkrétních dotazů mne neváhejte kontaktovat.
Lenka (Petrklíč)
23. 08. 2011 12:40
Souhlasím s Jazulou. Taková modelka stylu Halina Pawlovská by mi byla mnohem sympatičtější :-)
12. 08. 2011 19:49
Uvítala bych modely nafocené i na modelech větších velikostí než je Daniela Šinkorová a také na různých typech postav. Stále mi chybí detaily, které i tukovými polštáři deformovanou postavu opticky napraví. Copak je to tak nemožné? Na ulici zřídka něco zahlédnu, ale odkud to ty ženské mají ....? Příště už se přímo zeptám.
21. 07. 2011 19:37
Z katalogu Petrklíč se oblékne i žena, která váží víc jak 110kg. A docela moderně i pohodlně.
18. 07. 2011 13:49
Respektujeme velikost... To je krásné heslo, vzhledem k tomu, že v normálních obchodech už je problém sehnat i 44ku. :)

Naši partneři