Článek týdne
Články z kategorie: Výživa
Vajíčka při hubnutí – ano, nebo ne?
18. 03. 2024
Vajíčka při hubnutí – ano, nebo ne?
Vejce, konkrétně žloutky, měly dlouhou dobu špatnou pověst kvůli vysokému obsahu cholesterolu, a jejich konzumace byla proto omezována na 2 žloutky týdně. Vejce jsou potravinou nutričně významnou, velmi dobře stravitelnou a cholesterol již strašákem není.
Půst v předjaří? Zapomeňte na všemožné hubnoucí detoxy a vsaďte na tradici
Autor: Bc. Karolina Ponocná Kamberská
19. 02. 2024
Půst v předjaří? Zapomeňte na všemožné hubnoucí detoxy a vsaďte na tradici
Zase půst? Tohle slovo je teď tak časté, že se člověk skoro bojí zapnout žehličku, aby nespustila něco o půstu. Může za to trend přerušovaného půstu (intermittent fasting, IF), který si oblíbila spousta lidí a postavila se za něj i řada vědců. Náš dnešní článek je ale o úplně jiném půstu. O tom předvelikonočním.
Jak si luštěniny zamilujete vy i vaše rodina?
04. 02. 2024
Jak si luštěniny zamilujete vy i vaše rodina?
10. únor je Světovým dnem luštěnin, má za cíl zvýšit povědomí o výhodách a přínosech luštěnin. V jídelníčcích klientů vidíme, že obliba luštěnin roste, avšak musíme podotknout, že jsme stále v jejich konzumaci podprůměrní. Spotřeba se pohybuje pod 3 kg na osobu za rok, abychom ale naplno využili benefitů, které nám luštěniny přináší, měli bychom sníst 20 až 26,5 kg na osobu a rok, tj. 380–500 g luštěnin na osobu za týden! Máme tedy stále co dohánět.