TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Špaldovo-žitný chléb

Zpět
  • Autor: sduranova
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 24.00

Ingredience

Dochucovadla:

Koření: mletý kmín nebo mletý koriandr s fenyklem sůl 1 lžička jablečný ocet 2 lžíce olivový olej 2 lžíce

Energetická hodnota celkem: 7357 kJ

Bílkoviny (g): 56, Tuky (g): 52, Sacharidy (g): 209, SAFA (g): 15, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 307 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 8.7, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Prosijeme obě mouky do mísy, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme lžičkou cukru a zalijeme vlažnou vodou. Necháme vzejít kvásek. Předem si namočíme slunečnicové a dýňové semínko, které scezené přidáme do těsta. Přidáme sůl, koření, olej a jablečný ocet, zbytek vody a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout a znovu prohnětáme, (zopakujeme ještě 2x) Zapneme troubu a předehřejeme na 200 st. Celsia. Těsto znovu přehnětáme a vložíme do formy vyložené pečícím papírem a necháme naposledy vykynout. Potřeme vlažnou vodou, popř. posypeme hrubou solí či semínky. Do trouby dám plecháček s vodou Upečeme. Já peču cca 60 minut, ale závisí na troubě, Zda je chléb hotový zkouším špejlí jako buchtu. Po upečení necháme chléb chvíli odpočinout.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři