- Autor: Dasa53
- Doba přípravy (min.): 50
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole bílé sterilované v mírně slaném nálevu | 240 |
Moravské uzené | 200 |
Cibule | 50 |
Česnek | 15 |
Celer řapíkatý | 150 |
Mrkev | 150 |
Petržel - kořen | 150 |
Paprika bílá | 200 |
Rajčata | 200 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, garam massala, římský kmín, čerstvý koriandr
Energetická hodnota celkem: 3543 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 99,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1181 kJ
Bílkoviny (g): 20.7, Tuky (g): 6.7, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 3, Cukry (g): 15.3, Vláknina (g): 10.7, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Uzené maso uvaříme (nesolím, uzené je slané). Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kostky, cibuli osmažíme na olivovém oleji. Přidáme fazole, zeleninu a nakrájené uzené maso a lisovaná rajčata, nasekaný koriandr, sůl a koření, vaříme do mírného změknutí zeleniny (nerozvářet). Podáváme (s chlebem nebo bramborami, ale dá se jíst i bez přílohy).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.