TOPlist


Co vám chybí v databázi potravin?

Založeno: 13. 07. 2016, Hanka Malkova    Ve skupině: Testujeme Nový Sebekoučink     Počet členů: 40

Nenašli jste v databázi nějakou potravinu? Na databázi stále pracuji a dále ji aktualizuji a budu ráda za jakékoli podněty.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

08. 01. 2017 11:51

Akinkacz

Quick: bohužel to není pravda... podle legislativy by mělo být vždy uvedeno složení,ale už se mi dvakrát tento týden stálo,ze jsem nenašla ani zaklad=počet kJ... takze jsem byla rada za hodnotu preddefinovanou (ovesne vločky z Lišku a jejich čokoládovny muffin)

07. 01. 2017 11:02

Hanka Malkova

lucieboticka1: Mandlové máslo a další ořechová másla (výrobky firmy Meridian) jsem přidala do databáze, najdete je v kategorii Výrobky z ořechů.

mandarinka999: Bohužel se mi ještě nepodařilo dopátrat hodnot u koncentrované šťávy, ale měly by být uvedené na obale? Sebekoučink sleduje jen celkový příjem cukru a nerozlišuje, zda se jedná o glukózu, fruktózu nebo jiné cukry.

02. 01. 2017 12:04

lucieboticka1

Chybí mi mandlové máslo:-)

13. 11. 2016 17:31

mandarinka999

Dobrý den, nenašla jsem hodnoty makroživin u Koncentrované jablečné šťávy od firmy Sunfood, prodává se v prodejnách zdravé výživy. A ještě by mne zajímalo, zda se tady dá nějak nastavit, kolik sním denně fruktozy ( med, ovoce aj.) Děkuji, Iva

10. 11. 2016 23:07

adriana2

adriana2.sory.uz jsem to nasla.

10. 11. 2016 23:03

adriana2

adriana2.slecno nemuzu najit krizaly jabkove,hruskove.

10. 11. 2016 09:54

antoninpetras

Asi tak. Už teď ta databáze OVĚŘENÝCH potravin je nesrovnatelná s čímkoliv, co jsem kde na netu viděl.

09. 11. 2016 19:24

Quick

Mě spíš překvapuje pohodlnost uživatelů - u baleného zboží je vždy tabulka hodnot, zápis trvá chvíli...

08. 11. 2016 23:11

antoninpetras

Nechci bejt za Pohlreicha, ale než do sebe prát sekanou ze separátu, sojový bílkoviny, stabilizátorů a kdo ví čeho, to si radši dejte čerstvej chleba se sádlem a papriku. Ublížíte si mnohem mín a najdete to v databázi. Nebo do sebe investujte trochu času, podívejte se do receptů (i mých), v krámě místo plastikových prefabrikátů kupte maso, cibuli,... Výsledek bude chutnější, možná i levnější (čas nepočítám), dosáhnete lepšího poměru bílkoviny/tuky a pocitu zadostiučinění z dobré práce. S mrazákem si ji naděljte do zásoby, ušetříte čas....

Lidi, pro Boha, přece tady nejste pro to, abyste jedli marketovou sekanou z pilin? Držím všem palce, aby to bez ní přežili.

08. 11. 2016 10:35

Hanka Malkova

Hotová sekaná je v kategorii Masné výrobky, ale může se hodně lišit u konkrétních výrobků. Další masné výrobky brzy přidáme, konečně se podařilo získat hodnoty od firmy Krahulík, takže se můžete těšit na spoustu nových hodnot :) Mozzarella z Lidlu se nebude nijak moc lišit od jiných druhů mozzarelly, ale přidáme ji. Šťávu z červené řepy také přidáme - má tyto hodnoty: 180 kJ, B 1 g, T 0 g, S 9 g, vláknina 0,1 g, cukry 9 g.

05. 11. 2016 21:20

korit

mražená drůbeží sekaná mi v databázi chybí a hotová sekaná z obchodu

05. 11. 2016 13:06

pavlinkavej

mozzarella z ( lidlu)

05. 11. 2016 07:59

LibiKS

Šťáva z červené řepy čerstvě vymačkaná

27. 10. 2016 10:56

Hanka Malkova

twigg: Ačokča je zdravá asi tak jako jakákoli jiná zelenina :) Takže určitě ji můžete zařadit do jídelníčku. Dá se použít na mnoho způsobů, a to jak v teplé kuchyni, tak studené nebo je možné ji i nakládat jako okurky. Přiznám se, že já sama s ní zkušenost nemám, ale můžete se určitě inspirovat různými recepty na internetu, i když je to poměrně netradiční druh zeleniny, tak receptů můžete najít dost.

10. 10. 2016 14:39

twigg

Jak je to s ačokčou?(paprikookurkou) Je opravdu tak zdravá?Máte nějaké rady na její zpracování (konzumaci )?

26. 08. 2016 14:05

Hanka Malkova

Nově jsem přidala už dlouho slibovanou kategorii Restaurace, jídelny. Zatím obsahuje jen polévky, ale brzy budou přibývat i další kategorie.

26. 08. 2016 13:32

Hanka Malkova

Madlenka: Skyr mám v pořadníku a snad ho brzy přidám. Máte pravdu, že je to opravdu moc dobrý výrobek, hlavně samozřejmě ten bílý :)

26. 08. 2016 13:00

Madlenka

Chybí mi Skyr. Mají bílý i nějaké ochucené. Vlastně už ani nechybí, zadala jsem si. Ale je to výborný zdroj bílkovin.

26. 08. 2016 12:33

Hanka Malkova

korit: Tyto masné výrobky vyrábí Krahulík, bohužel nikde neuvádí hodnoty, ale pokusím se ještě pátrat.
Černými houbami jste myslela pravděpodobně Jidášovo ucho? To jsem přidala do databáze. Ve vietnamské kuchyni se ještě používají Houby shiitake a enoki, vše najdete v databázi.

25. 08. 2016 10:09

korit

Další položka : chybí mi sušené černé houby z Vietnamu - používám do špagetové omáčky s mletým masem a rajčaty, nebo "číny" (nudličky masa, zmrazená zeleninová směs -různá, co mám v mrazáku, houby, sojová omáčka a worcestr)

24. 08. 2016 20:28

korit

Můžete prosím doplnit do potravin hovězí "šunku", pršut z pečeně a z krkovičky? Kupuji tyto produkty v řeznictví a určitě je vyrábí masokombináty v Čechách. V tom řeznictví je mají vcelku a pro zákazníky je krájí. Cena je u hovězí šunky asi dvojnásobná než u běžných vepřových nebo drůbežích, oba pršuty stojí něco málo přes 30 Kč/100g. Oba pršuty jsou dost vysušené, takže mají zřejmě o dost vyšší obsah bílkovin než syrové vepřové; pršut z pečeně je naprosto libový a ani ten z krkovice nemá tuk po obvodu.

23. 08. 2016 09:49

Hanka Malkova

Romisek.x: Máte pravdu, krůtí játra chybí, doplním je.

meadow, evinka49: O propojení s Talířky už jsme uvažovali a do budoucna snad něco vymyslíme, ale neslibuji, že to bude úplně hned...

23. 08. 2016 09:16

evinka49

Talířky jsou bezvadná publikace,jen nevím,jak to do kouče zadat.Už jsem se to pokoušela,jak to děláš?

21. 08. 2016 11:24

meadow

STOB
Dobrý den, dovolím si k Vašem zvážení dát návrh na doplnění Vašeho skvělého programu.

Jako jídlo si dávám jednotku talířek (400kJ), píši si ji do snídaně.
když si ji chci napsat, musím provést 6 kroků.
1)datum
2)snídaně
3)vlastní potraviny
4)talířek
5)množství ( u mě počet talířků)
6)zapsat jídlo

Prosím o zvážení, jestli by v Easy koučingu nebylo možno přidat okénko pro počet talířků (po 400 kj) který by se zapisovaly do energie (třeba do snídaně ) -podobně jako fyzická aktivita-jednalo by se pouze o součet..
Mělo by to návaznost na Vaši bezvadnou publikaci talířky a lidem, kteří nechtějí zapisovat kažé jídlo, ale jen celkový počet kJ by to ohromně zjednodušilo uvížávní programu. Děkuji za zvážení mého návrhu a zdravím Dr.HOralík

20. 08. 2016 16:13

Romisek.x

Dobrý den, nenašla jsem krůtí játra. Buď špatně hledám, nebo tam nejsou :-) Děkuji za případné doplnění.

15. 08. 2016 14:00

Hanka Malkova

Magda Step: U bezlepkových potravin může být slovo bezlepkové přímo v názvu a nebo ho můžu zadat jako alternativní název, který sice přímo v názvu neuvidíte, ale při vyhledávání se vám zobrazí.

15. 08. 2016 13:57

Hanka Malkova

janna: V databázi potravin v záložce Jídlo a vaření v současnosti glykemický index uveden není, máme v plánu položky a hodnoty GI trochu zrevidovat. Ale zatím je najdete v databázi, která je součástí programu Sebekoučink.

diablo: Rostlinná mléka jsou v kategorii Mléko, rostlinné nápoje, mám v plánu ještě v nejbližší době přidat další výrobky. Červená čočka je v kategorii Brambory, luštěniny, houby. Quinoa je v kategorii Přílohy. Slzovka v databázi opravdu není, ale přidám ji. Doporučuji pro vyhledávání využívat vyhledávač, zadáte například červená čočka a rovnou se vám zobrazí hledaná položka a nemusíte procházet jednotlivé kategorie.

myslimtovazne: Patifu paštiky určitě doplníme.

14. 08. 2016 23:19

myslimtovazne

Dobrý den, lze doplnit o patifu paštiky?
http://patifu.cz/

14. 08. 2016 21:43

diablo

Omlouvám se Caro v databází je.

14. 08. 2016 21:39

diablo

Dobry den v databázi mi chybi rostlina mléka (sójové, ovesne, mandlove, oriskove atd.), červená čočka, slzovka, quinoa, caro.

14. 08. 2016 13:30

MagdaStep: Podíl porce lze zadat s desetinnou tečkou přepisem původní hodnoty. Mohla bys prosím zrušit křížkem opakující se a neplatné komentáře?

14. 08. 2016 10:38

MagdaStep

tak jsem se nyní přihlásila do nové testovací verze a zjistila jsem, že už tam je název vlastního pokrmu - děkuji - jen tam nejde zadat 0.5 porce nebo jiný poměr, než celá porce - šlo by to prosím vylepšit takto? děkuji :)

14. 08. 2016 10:18

MagdaStep

určitě pošlu bezlepkové suroviny či hotová jídla pro doplnění - a šlo by je nějak označit - dát jim samostatnou skupinu nebo příznak, aby se lépe a jednoznačně vyhledaly? - já si je např. ve svých potravinách označuji v názvu _ bzlp - a pak zadám jen "bzlp" a tím se mi objeví všechny bezlepkové suroviny - je to velmi rychlé (toto vyhledávání je velmi dobře nastaveno - děkuji)

14. 08. 2016 10:15

MagdaStep

ještě jsem chtěla poprosit, zda by bylo možné upravit aplikaci tak, abyse při zadávání celého vlastního pokrmu objevil v přehledu jídla jen název jídla a bylo možno jej zadat v gramech, kolik jsme ho snědli, nikoli jak se nyní ukazuje vždy 1 porce, která je rozepsaná na jednotlivé suroviny ... (př. suroviny na 1 jídlo celkem 500 g - když si zadám do oběda název jídla a 120 g - tak aby se mi hodnoty přepočetly podle toho, a ne podle zadaného počtu porcí?) To by mi moc pomohlo při zadávání vlastních jídel, děkuji.

12. 08. 2016 10:13

janna

Dobrý den, delší dobu jsem databázi potravin nevyužila, ale nyní jsem již nenašla uvedený glykemický index u jednotlivých potravin (v takovém tom semaforku: červená, oranžová, zelená...) nebo je index uveden jinde a jen jsem se špatně dívala? Předem děkuji za odpověď Jana

11. 08. 2016 16:02

Hanka Malkova

Morndw: Jehněčí maso rozšířím, jen neslibuji, že to bude úplně hned.
Quick: Děkuji za doplnění.
korit: Uzený losos je v kategorii rybí výrobky, má zhruba stejné hodnoty jako syrový. Určitě bude mít vyšší obsah soli, ale obsah základních živin je podobný.

10. 08. 2016 21:22

Quick

Pro sifaku a ostatní - sacharidy se zjednodušeně dají rozdělit na monosacharidy (glukóza, fruktóza), oligosacharidy (složeny ze dvou a více molekul monosacharidů - sacharóza, laktóza, maltóza..) a polysacharidy (složeny z více než deseti molekul monosacharidů - např. škrob). Na obalech potravin je uvedeno celkové množství sacharidů, což je součet cukrů (mono + oligosacharidy) a polysacharidů. A pak je tam uvedeno "z toho cukrů" (to jsou ty mono a oligosacharidy)

10. 08. 2016 20:27

Hanka Malkova

sifaka: Zatím jsem v databázi nic neměnila, 22 g jsou cukry, 40 g jsou celkové sacharidy. Rozdíly tedy nebudou snad tak zásadní, ale těžko říct, jestli věřit spíše obalu nebo hodnotám na internetových stránkách výrobce. Ještě se na to podívám a případně opravím.

10. 08. 2016 18:41

Morndw

Zdravím. Bylo by možné v budoucnu rozšířit jehněčí maso i o jiné části, než jen kýtu? Nebo v tom není tak velký rozdíl? Totéž u králíka. Jestli jsou rozdíly mezi jednotlivými částmi minimální, možná by bylo lepší dát do názvu jehněčí průměr, spíš než kýta. Děkuju.

10. 08. 2016 17:50

sifaka

Údaje na obalu/netu/databázi ve 100 g:1712/1511/1630 kJ.........T-14/14/13........S-41/32,2/40...........B-25/25/25
Ten cukr už je opraven?Tuším tam včera bylo 22g:-(

10. 08. 2016 16:18

Hanka Malkova

To mi přijde, že je opravdu moc a snad to bude jen překlep na obalu. Sacharidů to má kolik? Dle internetu jsou hodnoty taky jiné: http://maxsportnutrition.com/cz/produkty/protein-bar/jahoda/nutricne . Asi se to nějak celé měnilo, tak na to kouknu a hodnoty zaktualizuji.

10. 08. 2016 16:12

sifaka

Šlo o proteinovou tyčinku značky Maxsport jahodová příchuť.Viděla jsem,že je v databázi zadaná, tak jsem si chtěla ověřit, zda je to právě ta samá.Bílkoviny stejné,tuky se snad lišily maličko ale cukry byly v koučinku tuším 22 a na obalu 42.A to už je brutus.Možná šlo opravdu o překlep.Tyčinky jsem nikdy nezkoušela ale nechci si zprotivit tvaroh a doháním bílkoviny kde se dá, tak jsem jim chtěla dát šanci.Ovšem ne za cenu, že mi spotřebujou všechen cukr pro ovoce.Jinak bych do tyčinek vůbec nevrtala.

10. 08. 2016 15:33

Hanka Malkova

O jakou tyčinku se konkrétně jednalo? Já tu mám čokoládovou a tam se hodnoty trochu liší, ale ne tak výrazně. Je možné, že změnili recepturu. Ale stejně by rozdíly tak zásadní být neměly.
Klidně pište sem: přímo výrobek a ideálně i hodnoty, které jsou na obale.
sifaka: Rozdíly určitě hlaste, někde mohla vzniknout chyba při přepisu, někdy jsou rozdíly dané změnou receptury a někdy to může být také tím, že jsou údaje na obale chybné. Zejména u tyčinek se mi často stávalo, že byly hodnoty dost nesmyslné, takže jsme se je snažila poupravovat, aby co nejvíce odpovídaly skutečnosti. Ale kouknu na to a případně opravím.

10. 08. 2016 15:26

sifaka

Máme to psát přímo sem?Máme psát i údaje z obalů nebo stačí značku a ověřovat hodnoty budete sami?Nebude možné v databázi označit prověřené a aktualizované položky?Je nás hodně a položek je taky hodně.Abychom prošli pokud možno vše,nejen to nejfrekventovanější.

10. 08. 2016 15:22

Hanka Malkova

Teresa83: Kachní stehno bez kůže jsem přidala do databáze.

10. 08. 2016 15:06

Hanka Malkova

adriana 2: Problém s přepočtem už jsem hlásila programátorovi, tak snad chybu objeví a opraví.

10. 08. 2016 15:06

Hanka Malkova

MagdaStep: Jaké bezlepkové potraviny konkrétně máte na mysli? Nějaké pečivo, směsi na pečení a kaše v databázi jsou. Ale napište, co byste ještě potřebovala a pokud se mi podaří zjistit hodnoty, tak doplním.

09. 08. 2016 16:59

sifaka

Quick-máte pravdu,na některých byly uvedeny dva sloupečky.Četla jsem v tom,kde bylo uvedeno 100 g.

09. 08. 2016 15:31

Quick

Sifaka - dost často na těch tyčinkách bývají uvedeny hodnoty na gramáž tyčinky, na sušenkách, chipsech na jednu porci (někde je pak na obale uvedeno, jak velká ta porce je)

09. 08. 2016 12:52

sifaka

Mám tu proteinovou tyčinku Maxsport.Tam se liší údaje v kJ a cukru je na obalu jednou tolik víc!než v koučinku.Nevím co s tím.Je to k opravě nebo si raději dělat svoji databázi?Chápu,že je s tím hodně práce,jen pokud se ty rozdíly nahromadí-má to nějaký význam?

09. 08. 2016 12:34

sifaka

Sojové ďobáčky z Kalmy-údaje na krabičce se liší od údajů v koučinku.Nevím jak k tomu došlo a jestli jsou rozdíly podstatné.Údaje na krabičce:1020 kJ, T 13,4, S 9,2, B 21,8.Můžete se na to podívat?Díky

09. 08. 2016 11:14

Teresa83

Dobrý den, nám ještě jednu prosbu. Dnes jsem si připravovala kachní stehna bez kůže ale v seznamu jsou jen s kůží. Přitom prsa i celá kachna je tam jak ve variantě jak s kůží tak i bez kůže. Šlo by to tam prosím přidat ať je to kompletní?
Děkuji

09. 08. 2016 09:57

adriana2

zdravim.zapisovala jsem vlastni potrvinu,, syrovatkovy syr,, a nejde tam prepocist SAFA.tudis mi to nejde napsat do mych ptravin. adrana

09. 08. 2016 08:49

MagdaStep

A co bezpepkové potraviny a suroviny? Dá se z nich velmi dobře vařit a péci a jsou lehčí na žaludek. Nyní si všechny musím doplňovat sama, možná by jejich přidání do dtb pomohlo i dalším...

08. 08. 2016 22:56

Hanka Malkova

Rýžové, kukuřičné a celozrnné těstoviny jsem doplnila, jsou v kategorii Přílohy v syrovém stavu. Slunečnicový rohlík je v kategorii Běžné pečivo. Už najdete v databázi i průměrné hodnoty kopečkové a točené zmrzliny.

08. 08. 2016 12:41

Hanka Malkova

Evicka21:
Oblíbené potraviny by se vám měly přenést i do Nového Sebekoučinku. Najdete je v kategorii Oblíbené (hned první kategorie nahoře v databázi potravin při zápisu jídla).

08. 08. 2016 12:38

Hanka Malkova

Teresa83: Pokud se jedná o smetanovou zmrzlinu (čokoládovou, vanilkovou, ořechovou apod.), tak ji můžete zadat jako Zmrzlina smetanová průměr, pokud je to ovocná zmrzlina typu sorbet, tak zadejte jako sorbet nebo ovocná zmrzlina. Ale ještě to raději do databáze přidám. Jinak hmotnost se může hodně lišit, takový ten klasický malý kopeček má cca 40 g, ale někde to může být určitě i dvojnásobné či trojnásobné množství.

Subway jsem měla v plánu zařadit, ale jejich uváděné hodnoty byly hodně zmatené a moc neodpovídaly skutečnosti. Pokud se mi od nich podaří sehnat nějaké rozumné údaje, tak to určitě do databáze zařadím.

08. 08. 2016 11:47

Hanka Malkova

tmavovlaska:
Odpovídala jsem, ale asi to zapadlo ve všech odpovědích:
Hotová jídla (jako omeleta, vývar apod.) budou v rámci kategorie Hotová jídla, kterou mám zatím rozpracovanou. Vývar má kolem 100 kJ na 100 ml (pokud odeberte viditelný tuk), tak si ho zatím můžete dát jako vlastní potravinu.
Ale zkusím alespoň v nějaké podobě kategorii Hotových jídel co nejdříve zveřejnit.

07. 08. 2016 07:59

Teresa83

A ještě jeden dotaz, dívala jsem se že je i v novém kategorie fastfood. Nešlo by tam zařadit bagety od subway? Tím že si to můžete poskládat dle sebe tak se dá vytvořit docela slušně zdravé jídlo. Díky

06. 08. 2016 20:35

Teresa83

Zdrtavím, bylo by složité přidat obyčejnou kopečkovou zmrzlinu, která se dá koupit v cukrárně? Když je hodně teplo tak si kopeček dám ale nevím jak to zapsat nebo k jaké jiné zmrzlině to přirovnat. Poradíte či doplníte?

06. 08. 2016 18:56

Quick

Korit, já bych ty ocásky dala jako šunka od kosti. Ona to vpodstatě je šunka.

06. 08. 2016 11:23

Morndw

Hana Málková: Ad Kefírová houba, děkuji za potvrzení :)

05. 08. 2016 11:35

janapat

Prosím šlo by zařadit ryzove, kukuricne a celozrnne těstoviny do příloh. Díky.

05. 08. 2016 10:45

korit

každopádně mi tam chybí uzené vepřové ocásky (tedy libové maso z těchto ocásků, bez kosti a viditelného tuku, který odkrojuji pro psa a kočky)

05. 08. 2016 10:28

filipova

doplnit do pečiva slunečnicový rohlík děkuji

05. 08. 2016 08:45

tmavovlaska

Hani Málková" nějak zapadl můj dotaz ze 24.7. Stále nevím, jak mám zadat do svých receptů čistý kuřecí nebo hovězí vývar. Maso co oberu z kostí do té polévky nedám /je to rozmixovaná zeleninová s vývarem/, Díky.

04. 08. 2016 18:12

Evicka21

V předchozím cyklu jsem měla vytvořenou vlastní databázi v kategorii "oblíbené". Lze do ní vstoupit i v "Novém sebekoučinku"? Nebo ji nějakým způsobem přenést? Stálo mě to docela hodně času a bylo by mi líto začínat znovu...

03. 08. 2016 17:20

Hanka Malkova

Ještě jsem zapomněla na chlebovou mouku, už je také v databázi.
Výrobků Gran Moravia je více, ty ještě doplním, ale nějakou dobu mi to potrvá.
Morndw: Ohledně kefíru z plnotučného mléka uvažujete správně, sníží se jen podíl sacharidů, díky tomu, že laktosu houba přemění na kyselinu mléčnou. Je otázka, jak moc to necháte kvasit a kolik laktosy se přemění, ale nemyslím si, že by to bylo nějaké závratné množství. Hodnoty bych přirovnala plnotučnému acidofilnímu mléku, ale rozdíly oproti plnotučnému mléku jsou dost malé.

03. 08. 2016 17:15

Cherry Flower

Dík za potvrzení, naházím si tam naklíženou čočku a fazolky jako zeleninu. Klíčím si je sama a když už se blíží spíš k rostlinkám než semínkům, rychle je spotřebuju... třeba do placek nebo do omáčky k masu. No a pak mám pocit, že je tam toho "zeleného" už dost a divím se, že mi chybí zelenina :-)

03. 08. 2016 16:15

Hanka Malkova

Cherry Flower: To jsem reagovala ještě na požadavek níže, kde někdo žádal přidání naklíčené čočky. Máte pravdu, že je to tak napůl zelenina, ale přeřazovat to nebudu, to už by se takhle dalo polemizovat o více potravinách a asi by v tom byl zmatek. Ale pokud chcete, tak si to zadejte jako vlastní potravinu a zaškrtněte si to jako zeleninu :)

03. 08. 2016 15:30

Cherry Flower

Dík za odpověď. Já vím, že tam naklíčená čočka je, ale jako luštěnina... a mě by zajímalo, jestli by se nedala brát jako zelenina :-)

03. 08. 2016 15:23

Hanka Malkova

Naklíčená čočka už v databázi je. Nově jsem přidala ghí, jogurty a kakaové boby. U kakaových bobů jsem byla trochu bezradná, kam je zařadit, nakonec jsou v kategorii Přísady na vaření a pečení, stejně jako klasické kakao.
Ještě se podívám po té jablečné vláknině a točené zmrzlině.
Hotová jídla (jako omeleta, vývar apod.) budou v rámci kategorie Hotová jídla, kterou mám zatím rozpracovanou. Vývar má kolem 100 kJ na 100 ml (pokud odeberte viditelný tuk).

02. 08. 2016 20:02

sifaka

Quick-děkuji pěkně:-)

02. 08. 2016 19:45

Quick

Ještě pro sifaku - v odkazu je složení zmrzliny Fredomix nugát z Bohemilk Opočno: https://sortiment.makro.cz/cs/boh-fredomix-premnugat-zmr2kg/216074p/

02. 08. 2016 17:29

Cherry Flower

Začala jsem teď dost používat naklíčenou čočku a fazole. Nedalo by se to brát jako zelenina? Když ty klíčky povyrostou, je jich pomalu víc než té základní potraviny :-)

02. 08. 2016 16:52

Quick

Aleachim - http://www.calorieking.com/foods/calories-in-butters-ghee-clarified_f-ZmlkPTEzMTA2MA.html

02. 08. 2016 06:46

aleachim

já bych uvítala Ghí - přepuštěné máslo

01. 08. 2016 22:14

sifaka

No vida ,super odpověď,díky za info a hodnocení:-))

01. 08. 2016 21:56

Quick

Sifaka, v takovém věku tak naivní? Zmrzlina se šidila, šidí a šidit bude, nevěřím, že ji všude připravují poctivě - 1díl suché směsi a 2 díly vody. Ono se té vody dá přidat víc. A o té kvalitě je to jen reklamní trik, např, na iDnes se chlubili a bili v prsa, že jejich zmrzliny neobsahují rostlinné tuky, ale není to pravda. Mají několik řad - Mixar, Fredomix, vodové a sorbetové, bez rostlinného tuku je jen řada Mixar, Fredomix obsahuje rostlinný tuk, ovocné jsou obarvená voda s nějakým zahušťovadlem, naprostá umělina... No a gramáž u stánku bude podle šikovnosti obsluhy a stupně namražení pokaždé jiná.

01. 08. 2016 21:10

Hanka Malkova

Omlouvám se, že jsem nějakou dobu nereagovala, ale pokusím se v nejbližší době doplnit, co bude v mých silách.

01. 08. 2016 20:48

sifaka

Já si tedy trochu zafrflám:-)).Chtěla bych požádat, zda by se dalo sehnat složení přímo u výrobce-Opočenské točené zmrzliny.Pokud je to značka-mělo by být složení ve všech stáncích v republice stejné, takže se možná bude hodit i někomu jinému.Nemám šanci jak to nahledat, ptala jsem se i obsluhy na gramáž a nikdo nic neví.Pravda,je to sice sezónní zbytná potravina ale údajně má být kvalitní a česká,takže když jsem venku a vím kde ji mají a vejde mi do koučinku, raději si popojdu.Děkuji

31. 07. 2016 10:46

Quick

Vážení frflalové, kterým chybí nějaká speciální potravina - sebekoučink má jednu kouzelnou kolonku, která se jmenuje vlastní potraviny. Ta slouží k tomu, abyste si do ní zapisovali ty svoje potraviny, které v databázi nejsou. Není v lidských silách zařadit do databáze vše, co se prodává, těch položek jsou tisíce. Databáze bobtná ... a protože vyhledávač je špatně navržen, tak je vyhledávání pomalé...

30. 07. 2016 17:45

eurofungo

Postrádám v databázi čistou syrovátku z Gran Moravie a některé další jejich produkty (např. sýr Giuncata či tvaroh). Budu vděčná za příležitostné doplnění.

29. 07. 2016 13:47

Morndw

Krykm: jídelníček si sestavuješ sama. Sebekoučink ti pomůže vyrovnat poměr energie, bílkovin, sacharidů a tuků. Možná to bude napínavé hledání, ale zkus to :) Určitě to bude užitečné :)

29. 07. 2016 11:48

krykm

Chtěla jsem vyzkoušet program Sebekoučink, bohužel jsem na konci dotazníku narazila. Mám smůlu kvůli potravinové alergii. Zajímalo by mne, jestli STOBklub funguje pouze pro zdravé, ale prostorově výrazné jedince nebo je schopen sestavit jídelníček pro alergika na 100% syrové zeleniny, cca 95 % ovoce, jogurty a mléko.

29. 07. 2016 10:53

muriela

V databázi není mouka žitná chlebová, a hodně lidí tady peče chléb, tak myslím, že by bylo vhodné tuto mouku zařadit (v databázi je žitná mouka celozrnná s 20g vlákniny/100g, chlebové mouky mají jen okolo 10g vlákniny/100g) ... ten rozdíl je hodně velký a chléb jíme denně, takže výběr mouky hodně ovlivní semafor s vlákninou ...

29. 07. 2016 07:37

Quick: Díky. Krůtí jsou v bílkovinách stejná jako kuřecí, tuků je trochu víc.

28. 07. 2016 19:45

Quick

Nada - http://www.nutritionvalue.org/Turkey%2C_raw%2C_all_classes%2C_liver_nutritional_value.html

28. 07. 2016 10:48

Morndw

Kefírová houba: Jak mám zadat čerstvé plnotučné mléko vysrážené kefírovou houbou? Nějak si nedovedu mezi těmi acidky, kefírovými mléky a zákysy vybrat. Předpokládám, že podíl bílkovin a tuku se oproti čerstvému mléku nemění, cukry by měly klesnout. Uvažuju správně ?

28. 07. 2016 08:15

Akita: Už bylo diskutováno.Z různých pohledů je meloun brán jako ovoce nebo zelenina. Viz wikipedie. V Novém Sebekoučinku byl přeřazen do ovoce. Můžeš si ho zapsat do vlastních potravin jako zeleninu.

27. 07. 2016 20:22

Akita

Dobrý den, potravina meloun vodní (červený) se mi nepočítá do denního příjmu zeleniny.

27. 07. 2016 15:49

Už si můžete upravovat vámi dříve zadané vlastní potraviny a doplnit k nim vlákninu nebo cukr.

27. 07. 2016 15:48

Několik surovin se nám tam vloudilo dvakrát. Opravíme to, prosím o chvilku trpělivosti.

27. 07. 2016 15:13

Cherry Flower

jáhly (v suchém stavu) se ve vyhledávači ukazují 2x

27. 07. 2016 10:17

K čemu přirovnat krůtí a králičí játra?

24. 07. 2016 22:40

Quick

Elenloth, a proč si ji nepřidáte do vlastních potravin?

24. 07. 2016 21:18

Elenloth

Šlo by přidat do databáze samotnou vlákninu jako potravinu, když se nově sleduje její příjem? Občas si přidávám do jogurtu jablečnou vlákninu a nemám to jak zohlednit, můj celkový příjem pak vychází nižší.

24. 07. 2016 12:37

tmavovlaska

Je v Novém Jídlokoučinku samotný kuřecí nebo hovězí vývar ? Bez masa. Dělám často pro malá vnoučátka i pro sebe zeleninovou polévku tak, že uvařím zeleninu, rozmixuji a naleji do toho čistý kuřecí nebo hovězí vývar. Ve starém koučinku jsem samotný vývar nenašla a nevěděla jsem, kolik má tato moje polévka kJ.

22. 07. 2016 14:42

Hanka Malkova

Opice1956: Na obalech jsou většinou uvedené hodnoty hotového pudinku, kde je většina tvořena mlékem a proto jsou hodnoty hotového pudinku nižší než samotného prášku.

22. 07. 2016 08:06

opice1956

Ráda bych se zeptala odkud pochází Vámi uváděné hodnoty u pudinkového prášku (na 100 g podle Vaší databáze 1450 kJ, 82 g sacharidů). Na žádném z obalů těchto výrobků ani v jiných databázích jsem se s takto vysokými hodnotami nesetkala. Všude jsou minimálně třikrát nižší. Děkuji za vysvětlení.

20. 07. 2016 21:27

Hanka Malkova

Zdravím z dovolené a omlouvám se, ze nebudu nějakou dobu reagovat na vaše požadavky, připojeni k internetu mi to tu asi neumožní. Vsechno napravím po navrátu a děkuji Sase a Nade za zodpovídani dotazu.

20. 07. 2016 19:55

Cherry Flower

Jak přibyde ve vejci po uvaření tuk??

20. 07. 2016 19:23

Cherry Flower

sifako, ještě by sis mohla meloun zavést jako vlastní potravinu a nastavit si tam hodnoty, které se ti zamlouvají ;)

20. 07. 2016 17:01

sifaka

Přátelé,vypekla jsem s melounem:-) Když už je jisté že mi nezahýbe ani se zeleninou ani s pitným režimem,že se nebude nikam přesouvat.Tak se večer hezky pokochám zelenými semaforky pokud mi vyjdou a pak ho tam prostě zapíšu najednou do jídla navíc.Nebude mně deptat,že mám od rána cukry v červeno a nebudu doufat,že mi do večera nějaká škvíra vyjde,protože na meloun spolehlivě nevyjde:-)))

20. 07. 2016 15:31

DrAlice81

děkuji za odpověď, ale i jiné zeleniny mají sacharidy. Tak proč zrovna meloun - který ani není kaloricky žádná bomba přesouvat do ovoce.

20. 07. 2016 14:29

Anina1

Děkuji za rychlou odpověď :-))

20. 07. 2016 14:21

Omelety jsou tam jen hotové z dietních programů. Jinak záleží na tom, co se na její přípravu použije - takže jendoduše poskládat použité suroviny.
Ano, přílohy v prášku máme dvakrát! Pardon, pardon. Opravíme při nejbližší příležitosti.

20. 07. 2016 14:10

Anina1

Hledala jsem omeletu a nenašla - nebo přehlédla . V přílohách v prášku jsem našla chybu: vše je zapsáno dvakrát !!

20. 07. 2016 13:58

meloun se přesunul kvůli obsahu cukru a kvůli tomu, že někdo si ho zase přál do ovoce a lidé se divili, proč je zelenina :-) Do tekutin ho ovšem dávat opravdu nebudeme.
Mléko jsme zařadili do započítání tekutin jako ostatní tekutiny s energetickou hodnotou, zařazena je tam i káva - dříve se nepočítala, ale nové výzkumy potvrdily, že opravdu neodvodňuje tolik, jak se kdysi myslelo. I tady platí: dřív se zase uživatelé divili, prooč se mezi tekutiny nepočítá.

20. 07. 2016 13:52

ant.314

Hanka: dal bych prednost melounu jako tekutine, prece jen srovnavat kilo mrkve, kilo melounu a litr sladke vody ... ja vim, ze ze striktne botanickeho hlediska to nesedi, ale vymenit kilo melounu za litr vody je stejne za stejne, vymenit ho za kilo mrkve je imho mimo - budu mit zeleninu v cervem, ze prekrocenou a pitny rezim v cervenem, ze nesplneni, pritom tekutin budu mit dost, ale zivin ze zelenny malo ...

20. 07. 2016 13:27

DrAlice81

dobrý den,
proč se teď melou nepočítá jako zelenina a proč se mléko najednou počítá do tekutin? děkuji za odpověď.

20. 07. 2016 13:05

Běžnější výrobky Hanka určitě ještě doplní. Jinak nezapomínejte, že pořád funguje možnost přidat si vlastní potravinu, což je ideální pro konkrétní výrobek, který jste si oblíbili a v databázi třeba zatím není.

20. 07. 2016 12:51

PerditaX

nenašla jsem jogurty activia fusion 125g a Opočenský ve skle 150g
jinak Hance moc děkuji za aktivní doplňování databáze

20. 07. 2016 06:04

Hanka98

Meloun - přijde mi nesprávné zařadit meloun do ovoce - je to zelenina a pokud to někomu nevyhovuje, tak ať ho nejí - zelené semafórky jsou sice velká inspirace, ale pokud si někdo nastuduje složení melounu, tak by ho klidně mohl chtít zařadit do "tekutin". Obsahuje skoro 90% vody a spoustu vitamínů a minerálů, takže obavy, že by po něm někdo přibral, jsou nevhodné. Naopak, dostatek vody pročistí organismus, semínka působí "jako kartáč" na střevo. Spíš bych se obávala všelijakých sladkostí, které by vůbec nemusely ve zdravém jídelníčku být. Doufám, že ve "staré" verzi meloun zůstane ve správném zařazení jako dosud - tedy zelenina. Děkuji.

19. 07. 2016 20:36

zdenalan

Já si dávám klíčit čočku.

19. 07. 2016 18:27

mtronic

Chybí mi kakaové boby (raw). Přibližně lze zadávat jako 1/2 kakaový prášek + 1/2 máslo.

19. 07. 2016 12:46

blaknavi: Botanicky je meloun zelenina a měli jsme ho tak řazený. Ale v nové databázi byl přesunutý do ovoce a jako zelenina se už nepočítá.

19. 07. 2016 12:40

blaknavi

Vždycky mě znovu udiví, že cukrový meloun je v kategorii zelenina... Z "jedné svačiny" se pak uhradí celodenní příjem zeleniny, aniž by člověk o zeleninu zavadil. Nešlo by meloun přesunout do ovoce? Díky

18. 07. 2016 11:45

ant.314

Diky moc :)

18. 07. 2016 10:59

Hanka Malkova

U konzerv je to trochu složitější, většinou se hodnoty uvádí na pevný podíl po odkapání (ať už vlastní šťávy nebo oleje). Ale každý výrobce to také uvádí trochu jinak, někdo uvádí hodnoty na celý výrobek i s olejem. Ale hodnota v databázi odpovídá tomu, když necháte olej odkapat. Odkapáním se nezbavíte všeho oleje a nějaký ten olej na mase zůstane, proto je tam více tuku než v samotném tuňáku ve vlastní šťávě. Ale ještě to raději v databázi upřesním a přidám i hodnoty pro celý výrobek včetně oleje.

17. 07. 2016 22:13

ant.314

Přidávám se k otázce na tuňáka v oleji, já kupuju drceného, tam je toho oleje dost a nedá se snadno oddělit. Zatím to beru tak, že ta hodnota je průměr za celou konzervu (když porovnám tuňáka v oleji a tuňáka ve vlastní štávě, tak bílkovin a sacharidů mají stejně, ale energií a olejem se liší - ale te olej mi tam nesedí proti rozdílu celkové váhy a tuhé složky, (oleje píše 22, rozdíl je 48, ale možná je v něm i vlastní štáva toho tuňáka, nevím)

17. 07. 2016 21:26

sifaka

Mám dotaz na tuňáka steak v konzervě-kalorická hodnota zahrnuje maso i olej?Já totiž nikdy olej nevyliju.Vždy ho použiju k jinému jídlu,případně do salátu a zapíšu jako olej navíc.Ovšem pokud hodnota na obalu v kJ bere v úvahu i olej-s radostí ho sním sofort:-) Můžete mi prosím k tomu napsat váš názor?

17. 07. 2016 16:49

Hanka Malkova

blumy i geladrink už jsou v databázi

17. 07. 2016 11:55

Sarkajoo

Dobrý den,
co tam dát Geladrink Forte - výživa pro klouby, potravinový doplněk.

15. 07. 2016 21:45

butrflaj

prosím o dodání ovoce blumy

15. 07. 2016 17:33

Hanka Malkova

Sarkajoo: Balkánský sýr přidán do databáze

15. 07. 2016 17:08

Hanka Malkova

nada: Dle internetu cukry u Kolonády 34,5, takže to bych asi neřešila. Tvaroh opravený, i když ten gram mi taky nepřijde nějak zásadní :)
sifaka: mungo i kombinace klíčků přidány do databáze.

15. 07. 2016 16:46

Sarkajoo

Pilos balkánský sýr

15. 07. 2016 10:20

Siskova: Na tvoji připomínku jsem si musela vzít věšteckou kouli, abych jí porozuměla. Myslíš tím, že není možno upravovat vlastní potraviny tak jako vlastní recepty? Pokud ano, podávám vysvětlení, pokud ne, prosím specifikuj blíž připomínku.
Je naprogramováno jen přidání a smazání vlastních potravin. Vlastní recepty je možné upravovat. V začátcích bylo ve vlastních potravinách jen několik údajů, tak oprava nebyla řešena. Tak, jak údaje narůstají, věřím, že STOB zařadí do Nového Sebekoučinku i editaci Vlastních potravin.
Jestli se jedná o opravu zapsaného jídelníčku, ta je snadná. Na záložce Jídlokoučink klikneš na zelené tlačítko plus, zobrazí se ti zapsané ingredience, které můžeš přepsat a hlavně potom znovu uložit, aby se oprava provedla.

15. 07. 2016 09:20

Oplatky Kolonáda premium s tabulkou hořké čokolády má v DB 35 g cukrů, na obalu 34 g.
Jihočeský tvaroh s jogurtem Tiramisu má v DB 14g cukrů na 100g, na obalu 13 g cukrů.

14. 07. 2016 20:26

Siskova

Tabulky špatně počítají ,nemám zadané žádné jídlo a jsou napsané např 650 kj, pokud potřebují opravit hmotnost vše se smaže.Je to dost nepříjemné a zdlouhavé .

14. 07. 2016 19:18

sifaka

Docela často kupuju naklíčené mungo,případně trojkombinaci mungo+čočka+cizrna.Jestli můžete hodnoty dodat?

14. 07. 2016 15:33

Hanka Malkova

Kuře je v Novém Sebekoučinku v kategorii Maso, drůbež.

14. 07. 2016 14:54

akraj

ani kuře grilované nevidím

14. 07. 2016 14:34

Hanka Malkova

Obyčejná voda pro přehlednost přidána. Bagel a grilované kuře také, nad kebabem se budu ještě chvíli trápit :)

14. 07. 2016 10:07

Quickly

Kvichero - voda je např. voda pramenitá, všude nuly ;)

14. 07. 2016 09:58

kvichero

v puvodni verzi take byl "bagel" ktery mi v nove nejde najit

14. 07. 2016 09:54

kvichero

nenasla jsem obycejnou vodu :)

14. 07. 2016 05:59

Armeith

Pokud je to možné, prosím o přidání průměrných výživových hodnot pro grilované kuře a kebab v pita chlebu :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma