TOPlist


Co vám chybí v databázi potravin?

Založeno: 01. 09. 2016, Hanka Malkova    Ve skupině: Nový Sebekoučink     Počet členů: 19

Nenašli jste v databázi nějakou potravinu? Na databázi stále pracujeme a dále ji aktualizujeme a budeme rádi za jakékoli podněty.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

10. 10. 2017 12:47

mtronic

Konopná mouka. Moje balení udává: 1177kJ, 29 B, 8.1 T (0.9 SAFA), 48.2 S (2.2 cukr), 46 vláknina, 0 sůl,

10. 10. 2017 10:13

Prosím doplnit do DB kuřecí tuk a hovězí lůj. Do receptu na vývar z kuřecího nebo hovězího masa je vhodné zadat i část tuku.

01. 10. 2017 08:29

Hanka Malkova

Zkusím houbové řízky do databáze přidat, ale není to věc, co bych běžně dělala... :) Tak kdyby náhodou někdo dělal a chtělo se vám navážit suroviny + výslednou hmotnost hotových řízků, tak by mi to určitě pomohlo!

30. 09. 2017 16:39

Yogii

To je tedy docela komplikované. Nemohly by tam být třeba houbové řízky průměr? Houby mají skoro stejně a trojobal se snad tolik lišit nebude. Bude záležet na tom, na čem se osmaží. A stejně by to byl průměr.

30. 09. 2017 15:20

Macatice

kakabus85: No, to asi nebude zrovna jednoduché a přesné. A řešeníím není nejíst nic smaženého - když to není moc často, je to na vhodném tuku a v jinak vyváženém jídelníčku a hlavně to chutná, tak proč ne:-)

Já bych to řešila následovně - založením vlastního receptu s názvem Trojobal. Při nějakém tom obalování si zvážit a odměřit, kolik surovin (mouka, mléko, vejce, strouhanka) na to obalování použije a na závěr zjistit, kolik průměrných porcí (např. kusů cca 100g syrových řízků) z toho člověk obalil. To bude počet porcí trojobalu v receptu. A při zadávání do Koučinku si pak dá např 100 g kýty plus 1 porce Trojobalu, nebo 150 g kýty, krkovice..., prostě obalovaného materiálu plus 1,5 porce Trojobalu. U "hladkých" potravin to bude podobné těm řízkům, odhaduju, že třeba na obalovaný karfion bude toho trojobalu víc.

19. 09. 2017 11:18

kakabus85

Nevím jak počítat trojobal. Je mi jasné, že bych smažené jíst neměla, ale houbovým řízkům jsem prostě neodolala :)

03. 08. 2017 09:47

Hanka Malkova

arslanalpova: Bohužel se mi hodnoty z Fruitissima nepodařilo dohledat, ale můžete si je zadat jako 100% džus nebo například UGO šťávy, hodnoty budou velmi podobné.

01. 08. 2017 16:47

arslanalpova

já často piji zeleninové a ovocné šťávy z Fruitissima,bylo by možné tyto vitamínové drinky spočítat? děkuji andrea

30. 07. 2017 13:50

Hanka Malkova: děkuji za vysvětlení a za pomoc.

30. 07. 2017 09:02

Hanka Malkova

1983malorka: Koření se používá v tak malém množství, že je jeho výsledná energetická hodnota zanedbatelná, takže si s ním nemusíte lámat vůbec hlavu :) Ale kdyby vás to zajímalo, tak skořice má tyto hodnoty: 970 kJ, B 4 g, T 2 g, S 49 g. Asi ji pro pořádek do databáze přidám...

29. 07. 2017 14:40

V databázi potravin mi chybí např. skořice nebo koření. Dělala jsem například na snídani muffiny a chtěla započítat skořici, ale nikde jsem ji nenašla bohužel

17. 07. 2017 10:17

Macatice

arslanalpova: Ono to bude hodně podobné velkozrnné čočce, červená má o něco málo míň sacharidů a cukrů. Když se tak dívám na rozdíly v suchém stavu, tak vařené červené čočce bych dala 450 kJ, 17 g sacharidů a 0.5 až 0.6 g cukrů. ostatí stejné jhako u velkozrnné. Ta čísla u vařených luštěnin (a ještě víc u těstovin) stejě nikdy nebudou úplně přesná, protože závisí na tom, jk doměkka se to uvařilo a kolik vody to do sebe pojmulo. A ostatně, ani výchozí suchá surovina nebude pokaždé stejná - složení závisí na podmínkách a počasí, které měla rostlina v průběhu vegetace a zrání.

16. 07. 2017 21:35

arslanalpova

Potrebovala bych vedet kj u uvarene cervene cocky prosim

18. 06. 2017 23:20

sifaka

Dnes jsem koupila sušenky Gullón Fibra, a mám tušení, že se liší hodnoty na obalu a hodnoty v databázi.Můžete se prosím na to podívat?
Zapsáno obal/databáze.
Energ.1620/1850,tuk.15/17,Sach.52/65,Cukr.2/0,Vlák.23/9,3,Bílk.5,2/6,1
U sušenek Gigestive jsou taky odchylky ale jen minimální.Dnes jsem si koupila Fibra na zkoušku-byly v akci a překvapilo mně jak jsou sladké oproti Digestive, které jsem si už oblíbila, tak mě napadlo podívat se na obal.Není tam 0 cukru.Díky za kontrolu.

17. 05. 2017 12:24

Macatice

leonaz: já se obávám, že mít v databázi všechna restaurační jídla je nereálné, už jen kvůli tomu, že každý šéfkuchař může mít vlastní variantu receptu. Takže buď to chce informavat se přímo v restauraci (některé kalorické hodnoty uvádějí i na jídelním lístku), nebo si přinejmenším zjistit množství hlavních složek. Váha masa je na jídelním lístku v syrovém stavu, váha přílohy (uvařené) je obvykle 200 g (a to ti určitě v restauraci řeknou, když se zeptáš, nebo to mají uvedeno v seznamu příloh). Přílohovou zeleniu holt muíš odhadnout (ale i na to se můžeš zeptat - kolik je například toho zelí u vepřo-knedlo-zelo). Plus nějaký ten olej (10-20 g), případně podle typu omáčky nějaká smetana, cukr (jedna kostka je cca 4-5 g), eventuelně mouka. Ale ty malé přídavky jsou většinou v rámci celkového jídla zanedbatelné.
U toho salátu určitě je celková háva, tak je třeba odhadnout množství masa (klidně se na to zeptej - podle velikosti porce a hustoty masa bych to odhadvala na 100-200 g v strovém stavu) .

Vlastní potraviny z ingrediencí by měly vycházet dobře - nevím, proř ti vycházejí hausnumera a v jakém smyslu to jsou hausnumera. U vlastních potrvin je potřeba správněnastavit velikost porce. O "porcování" jsem tu porůznu psala já i jiní (např. Ant314). Ve zkratce - pokud děláš něco, co pak nerozdělíš na například 4 porce (třeba omáčku. pečenou rybu), ale počítáš s tím, že si pak budeš postupně ukrajovat nebo brát menší přesně odvážené množství na talířek (třeba chleba, nějakou pomazánku, salát), pak doporučuju sepsat si všechny ingredience, zvýžit výsledný pokrm v celkovém množství (ale třeba pečivo nech vychladnout, při chladnutí se ještě mění obsah vody), váhu v gramech vyděl stem a toto čílo pak při zadávání rezeptu uveď jako pořet porcí. Jedna porce pak má 100 g.
Tak například výsledný domácí bochníček chleba bude mít 1234 g (tedy něco přes jedno kilo). Pořet porcí v receptu bude 12.34. Dáš si krajíček, avážíš ho, vyděl stem a budeš mít ktuální velikost porce. Tak třeba krajíč 75 g představuje 0.75 porce.

12. 05. 2017 23:08

leonaz

zrovna dnes jsem bastlila zeleninový salát s kuřecím, z restaurace, nemám tucha, tak jsem opsala z kalorických tabulek, ale je to škoda, že to tu není. Taky jsem v minulosti zkoušela naťukat suroviny, třeba na domáci chleba, ale vycházeli mi strašný housenumera, ale je to škoda, nebo jsem dělala něco špatně?

11. 05. 2017 11:14

Macatice

Hanka Malkova: Díky za info, mně to připadalo divné.

11. 05. 2017 10:00

Hanka Malkova

Macatice:
Děkuji za upozornění, opravdu bulgur nebude mít tolik vlákniny. Je to zhruba poloviční množství (dle Nutridatabáze 9 g vlákniny). V databázi jsem to již opravila. Omlouvám se za chybu.

11. 05. 2017 09:58

Hanka Malkova

Amalka12: Bohužel hodnoty z bageterie nejsou nikde k dispozici, zkoušeli jsme je kvůli tomu před nějakou dobou kontaktovat, ale bez odezvy. Tak to můžeme zkusit ještě jednou, ale nic neslibuji :)

Macatice: Tvaroh opraven.

Lenda 26, sifaka: Skyr ve všech příchutích doplněn.

Bublina 9: Šťáva bude mít hodnoty zhruba jako UGO řepa jablko, tak můžete zadat stejně.

jesus: Cider doplním brzy, mám v plánu aktualizovat celou kategorii alkoholických nápojů. Hodnoty má tyto: 220 kJ, B 0, T 0, S 13 g, SAFA 0 g, cukry 13 g, vláknina 0 g.

10. 05. 2017 21:03

sifaka

..Sorry, ten Skyr jsem si tam zadala už dříve do vlastních.....:-)).hlava děravá :-))

10. 05. 2017 13:46

Macatice

Chtěla jsem se ujistit, že v databázi je u bulguru správně zadaný obah vlákniny 18 g. Připadá mi to neúměrně moc ve srovnání s jinými obilovinami a produkty z nich.
Bulgur je drcená pšenice,
Jednotlivé typy vloček mají v databázi následující obsah vlákniny, přibližně stejný obsah (nebo jen o málo nižší) mají i "přílohové" formy daných obilovin v suchém stavu (např. ječné kroupy, pohanka, krupky, ale celozrnný pšeničný kuskus má např. jen 6 g vlákniny, asi čím drobnější forma, tím méně vlákniny)
Vločky pšeničné 10
Vločky ovesné 12.7
Vločky ječné 10
Vločky špaldové (což je de facto taky pšenice) 10
Vločky žitné 10
Vločky pohankové 10
Kde se v tom bulguru vláknina nabrala? Není to převzato z nějaké tiskové chyby na obalu?
Díky.

06. 05. 2017 21:16

sifaka

Skyr jsem našla.Od výrobce Kapucín.Dnes jsem našla v Lidlu dalšího výrobce.Snad se příliš lišit nebudou.

05. 05. 2017 14:14

Lenda26

Dobrý den, prosím o doplnění SKYR.

23. 03. 2017 12:27

jesus

chybí mi jablečný cider v databázi

22. 03. 2017 09:01

bublina9

Ahojky, poradíte mi jak správně zadat hodnoty? Odšťavňuji 1kg mrkve, 35 dkg červená řepa, 40 dkg jablek - množství šťávy 1l

22. 03. 2017 01:02

Macatice

Dnes jsem narazila na rozdíl mezi databází a údaji na obalu. Boni tvaroh polotučný, na obalu energie 362, tuky/SAFA 3,5 g /2,3 g, sacharidy=cukry 3,5 g, bílkoviny 10,2 g.

21. 03. 2017 00:04

Amalka12

Bylo by fajt, kdyby se tam dala nějak dostat některá jídla z bageterie Boulevard - má svoji fit řadu, kde uvádí energetickou hodnotu , obvykle celkem příznivou, ale hodnoty žádné, tak to vždycky hádám od oka a nejspíš jsem úplně vedle. Třeba ten ořechový chleba s cizrnou a červenou řepou, který teď nabízejí, vypadá jako lákavá alternativa občerstvení na ulici, jen jak to zapsat...

20. 03. 2017 21:19

bublina9

děkuji za info, opravdu tam jsou :-)

20. 03. 2017 14:57

Hanka Malkova

Olivy jsou v kategorii ovoce konzervované, je to trochu oříšek, ale zkrátka tam patří a nevím, kam jinam je dát... Ale pro tyhle případy doporučuji využívat vyhledávání.

20. 03. 2017 10:36

bublina9

Ahoj, marně hledám olivy, koukám špatně?

07. 02. 2017 16:06

Harrie

Dobry den, mozna jen spatne hledam, ale ani vyhledvanim, jsem nenasla hokkaido dyni, respektive i jine druhy. Je tam jen dyne, ozna jsou vsechny druhy stejne, co se tyce obsahu zivin a enerie, nevim.

07. 02. 2017 00:46

sifaka

V rámci měsíce luštěnin, jsem vyjimečně zakoupila klobásku abych vyzkoušela některé recepty a dala jsem si záležet-dle popisu je to Štýrská klobása a má být hodně masová-v databázi není-dá se k něčemu přirovnat?Nebo klobása jako klobása?Díky.

17. 01. 2017 12:40

HankaCh

Dobrý den, ještě prosím o přidání umeoctu :-) Děkuji

17. 01. 2017 11:36

Hanka Malkova

President sýr jsem přidala, tuřín také. Tahini i curry pasta v databázi jsou - Tahini v kategorii výrobky z ořechů a semen, curry pasta v ochucovadlech.

15. 01. 2017 19:45

Masa55

Zatím jsem my nic nechybí, vše co jsem pořebovala jsem našla.

15. 01. 2017 19:43

Haničko, v DB chybí čerstvý sýr President svěží. Hodně se prodává. Stačí doplnit průměr, podle obalu: 896 kJ, B=5.4 g, T=20 g, S=3.8 g, SAFA=13.7 g, C=2.9 g, Vl=0.
Díky

13. 01. 2017 15:07

bohuminska

Ráda vařím indickou a syrské recepty a tak vždy hledám ochucovadla typu Tahini a cury pasty. Naštěstí se vše dá na netu dohledat

12. 01. 2017 16:53

HankaCh

Ještě hovězí šunka mi chyběla, resp.nenašla jsem ji, ale tu jsem si doplnila do vlastních potravin.

12. 01. 2017 16:51

HankaCh

Dobrý den, bylo by možné doplnit do databáze tuřín, je již běžně k dostání a je to vyborná zimní zelenina. Hledala jsem kj ruzně na internetu a dost se liší. Moc děkuji :-)

10. 10. 2016 18:39

Hanka Malkova

Naďo, děkuji za upozornění, opraveno.

10. 10. 2016 17:12

korit

děkuji Nadě za recept na čatní, sama jsem si je uvařila před lety a teprve teď je "dodělávám", nejedla jsem je poté, co jsem přestala jíst uzeniny a rodina mu přišla na chuť až v poslední době; já náhodou přišla na to, že je to vynikající dochucovadlo na luštěninový salát, když jsem pořád nebyla spokojená s ochucením(aby to nebyla samá majonéza), vrazila jsem tam čatní a výsledek vynikající; takže budu muset zase navařit do zásoby, ale "zavařovací knížku" z dob socializmu(vynikající recepty) jsem někomu půjčila a adié

09. 10. 2016 13:59

Hanko, hrášek sterilovaný Bonduelle není označený jako zelenina. Ostatní hrášky jsem neprověřovala.

09. 10. 2016 09:25

evinka49

Tak už to mám - suchý popcorn 100 g - vypukaný 85g

08. 10. 2016 14:48

korit: Domácí čatní zavařuji podle toho, co dozrává na zahrádce a recepty si pozměňuji. Letos jsem zavařila broskvové, švestkové a rajčatové čatní. Rajčatové čatní jsem zveřejnila v receptech, je tam rozpis 1 porce = 100 g. Jestli ti vyhovuje složení, můžeš si ho přepsat do vlastních potravin.

08. 10. 2016 12:00

evinka49

Vyzkouším večer a dám vědět

08. 10. 2016 09:31

Hanka Malkova

evinka49: Je to myšleno na hotový výrobek, ale nenapadlo mě, že by se hmotnost mohla nějak lišit. Myslím si, že hmotnost zůstane téměř stejná, to nepatrné množství vypařené vody asi bude zanedbatelné. Ale je to zajímavá úvaha a stálo by to za to někdy vyzkoušet :)

08. 10. 2016 09:20

evinka49

Prosím,váha Popcornu je v databázi míněna pro 100g vypukaného nebo surového? Díky

08. 10. 2016 08:15

Hanka Malkova

korit: Sušenou papáju jsem přidala, má opravdu méně cukru než ananas, ten patří mezi úplně nejsladší ovoce. U čatní záleží nejvíce na tom, kolik přidáte cukru. Pokud si děláte svoje domácí, tak je nejlepší si suroviny navážit a spočítat. Ale pokusím se udělat nějaký průměr a zadat to i do databáze.

07. 10. 2016 06:30

korit

chybí mi i čatni, takové to, co se zavaří a ukládá do spíže, nebo sklepa a vydrží léta; vím, že jsou různé druhy podle použité zeleniny a ovoce, ale ty základní hodně kalorické ingredience jsou víceméně stejné

06. 10. 2016 15:50

Hanka Malkova

ant.314: Je to tak nejen podle databáze a semaforku, ale i dle zbožíznalství a legislativy. Suchá semena luštěnin - tedy hrách, fazole apod. jsou luštěniny, ale nezralé plody - tedy zelené fazolky a hrášek se řadí mezi zeleninu. Ale dobrý tip na to co přidat jako zajímavost do dnešního článku Věděli jste, že... Děkuji a přidávám :)

06. 10. 2016 15:08

ant.314

Zajimave zjisteni (kdyz je ten tyden zeleniny) - hrach ani cocka zelenina nejsou, ale mrazeny hrach a mrazeny hrach s mrkvi a kukurici zelenina jsou - alespon dle databaze a semaforku ..

20. 09. 2016 13:27

korit

Nebylo by možné zjistit výživové hodnoty sušené papayi? Vzhledem k tomu, že chutná mnohem méně sladce, než sušený ananas, mám papayu raději, když mě chytne nepřekonatelná chuť na sladké (mám cukrovku a při ní jsou asi tyto výkyvy obvyklé, před onemocněním jsem tím moc netrpěla). Děkuji

07. 09. 2016 09:53

sifaka

Bohužel za sebe musím napsat, že nezahazuji dotace zaměstnavatele na stravování.Ovšem díky Stobu si lépe vybírám co jím, beru jen masa a přílohy bez omáček a k tomu náleží salát za babku", takže si ho vezmu navíc i do krabičky"na potom":-)

07. 09. 2016 09:31

antoninpetras

Já teda do hospody na oběd jdu už jenom v sebeobraně. Opravdu málokde najdu nabídku, která by mi vyhovovala. Pokud nejsem na cestách, radši si nosím svůj oběd. A to se rozmazluju. A klasický závodky? Po dloooouhé době jsem se odkolegů nechal vytáhnout do takové té klasické kde dodnes vaří kombinace typu gulášová a buchtičky se šodo. Nechápu, jak jsem ty USO a UHO mohl za mých školních let žrát.... Ale není jídelna, jako jídelna. Třeba když jsem byl v Praze na Krejcárku, musel jsem je několikrát pochválit. Ceny rozumné. Ale stejně. Lidi. Nejezte blbě. Pak vám nemůže bejt dobře.

06. 09. 2016 16:22

Matlik

Dobrý den,
z předchozí zkušenosti mi také velmi chybí kalorické hodnoty z jídelen (masa, omáčky atd.) předpokládám, že většina z nás se stravuje v zaměstnání v nějaké jídelně, restauraci. Bylo by dobré mít tam mít i vegetariánské jídla.
Děkuji.

05. 09. 2016 17:02

antoninpetras

Pokudvse k nim vaš IT dostane, a já předpokládám, že ano, jsou Vám k dispozici. Ale moje databáze je trochu specifická.

05. 09. 2016 15:23

Hanka Malkova

antonipetras: To nás moc těší, že vám Sebekoučink pomáhá a gratulujeme k takovému úbytku.
Pokud máte takhle rozsáhlou databázi a jste ochotný se s ní podělit, tak toho ráda využiji. Automatické zveřejňování uživatelských položek neplánujeme, přece jenom tam mohou vznikat chyby, které by se pak těžko odchytávaly. Naše databáze je právě unikátní v tom, že vše kontrolujeme a propočítáváme, aby tam nevznikaly nějaké nesmysly, na jaké je možné narazit v jiných databázích. Ale pokud mohu vaše položky využít, tak je ráda projdu a poté některé použiji do veřejné databáze. Pokud by vás takových bylo více, co máte už vytvořenou databázi vlastních uvařených pokrmů, tak by mi to určitě při tvorbě moc pomohlo.

05. 09. 2016 14:12

antoninpetras

Díky za odpověď. Nevšiml jsem si. Jsem tu už docela dlouho a jedná se o minimálně stovku položek.

Ještě by možná bylo dobré zvážit, zda by potraviny zadávané uživateli (po selekci, protože třeba v mém případě vlastní databáze obsahuje z většiny vlastní hotová jídla) nemohly být převedeny do společné databáze. Při vší úctě, stovky nebo tisíce uživatelů vám databázi rozšíří násobně rychleji ve srovnání s prací jednoho či dvou sebezapálenějších lidí.

Jinak nový koučink používám 1. den. Starý podle mne neměl chybu a již podruhé mně zachraňuje. 2011-2012 30kg, teď zatím velmi pozvolna 12. Takže celekm jsem vám všem vděčen za celkem 42kg. I proto jsem rád, že ten nový koučink logikou ze starého vychází a že jste šli cestou evoluce, ne revoluce. Vaše práce má smysl.

05. 09. 2016 13:22

Quick

Antoninpetras - když ono je pohodlnější, napsat, že nějaká blbina, kterou jí deset lidí z republiky, není v databázi... Lidi jsou líní jak - doplňte sám.

05. 09. 2016 10:53

Hanka Malkova

Pokud v databázi nějakou potravinu nenajdete, tak je určitě rychlejší doplnit si potravinu jako vlastní. Ale pokud to jsou běžné potraviny, tak budu ráda, když mě upozorníte, že v databázi chybí, a já je postupně budu doplňovat, aby byly v databázi k dispozici i pro další uživatele.

05. 09. 2016 10:50

Hanka Malkova

Je pravda, že hodnoty z veřejného stravování jsou opravdu hodně orientační. Co kuchař, to jiná receptura. Ale alespoň pro ten hrubý odhad bych je chtěla do databáze postupně doplňovat.
Nově jsem přidala sushi, které má poměrně standardní recepturu, takže tam se snad budou hodnoty hodně blížit realitě.
Recepty i vlastní potraviny lze v Novém Sebekoučinku editovat:
http://www.stobklub.cz/faq-dotaz/197/
http://www.stobklub.cz/faq-dotaz/199/

05. 09. 2016 10:08

antoninpetras

Dodám, že přesto že se základní databáze podstatně rozrostla oproti té staré, nikdo nemůže čekat, že pokryje sortiment prodávaný ve všech marketech. Pokud často používáte nějakou potravinu, prostě si ji zaveďte. Je to nejsnazší a rozhodně rychlejší, než žádat doplnění základní databáze. Údaje máte na každém balení.

05. 09. 2016 10:01

antoninpetras

Veřejné stravování bude vždycky problém. Dneska už podle norem nikdo nevaří a všude mají více méně své receptury. Proto spoléhám spíš na sebe. A to je můj problém. Mám již zavedena kvanta svých potravin, resp. receptů. Ocenil bych možnost jejich editace, abych je nemusel znovu zavádět do své databáze. Bylo by to možné?

01. 09. 2016 19:05

rechovot

dnes jsem nenašla v databázi suchary Active křehké rohlíčky (Bonavita) 1563 kJ, T 6,4 (nasycené 0,8), S 64 (cukry 7,7), vláknina 6,4, B 11 a sůl 1,5

01. 09. 2016 17:35

Hanka Malkova

Tak Naďa byla rychlejší :) Já jsem to počítala jako poctivější s vyšším obsahem masa než bude asi v konzervě. Takže proto více bílkovin a více tuku z masa.

01. 09. 2016 17:34

Hanka Malkova

Na celé kategorii Jídelen pracuji a snad ji brzy rozšířím i o další kategorie kromě polévek a předkrmů. Fazole chilli con carne v databázi taky budou, máte pravdu, že je to celkem vhodné jídlo, pokud to není z nějakého hodně tučného masa. Hodnoty jsou na 100 g průměrně tyto 590 kJ, B 8 g, T 7 g, S 11 g, SAFA 3 g, cukry 3,5 g, vláknina 2,5 g. Nechci ještě zveřejňovat neúplnou databázi, tak si je případně můžete zatím dát do vlastních potravin.

01. 09. 2016 17:33

Chilli con carne mám v konzervě s vepřovým masem (10%).
EH/100 g = 437 kJ, B=5 g, T=4,3 g, SAFA=1,1 g, S=10 g, cukry=1,8 g, vláknina ?

01. 09. 2016 16:55

sifaka

Bylo by možné do receptů jídelen přidat Fazole chilli con carne?Myslím,že je to v jídelně docela schůdné jídlo,když je tam hovězí maso,zelenina a luštěniny.Dávám si ho vždy když je k mání.Jen si nevím rady s hodnotami.Děkuji :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma