TOPlist


Červen Měsíc zdravého mlsání

Založeno: 04. 06. 2017, Hanka Malkova    Ve skupině: Prožij rok zdravě     Počet členů: 75

Podělte se v diskusi o své zkušenosti, rady a tipy, jak se vám daří mlsat zdravě, co na vás nejvíce funguje a kde naopak ještě máte co vylepšovat. Vzájemná podpora a inspirace je nenahraditelná!

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

26. 06. 2017 17:37

Masa55

Normálně jsem zadělala na kynuté buchty, po vykynutí jsem to rozdělila na 2 díly.Dala na pečící talíře, natřela tvarohem a rebarboru jsem napřed očistila, nakrájela na kostičky a nasypala na tvaroh. Nahoru jsem dala žmolenku.A jak jsem psala všude půl cukru a do tvarohu jsem zamíchala drcené ovesné vločky.

26. 06. 2017 15:44

babicka Eva

Rebarboru jsem jedla jako dítě. Ale dá se i koupit.
Máši, dala bys recept? Jak se vrátím z lázní, hned bych ho zkusila udělat.

26. 06. 2017 07:44

Yogii

Hmm, rebarborový koláč bych si taky dala :-)

25. 06. 2017 22:24

Masa55

Dneska byl rebarborový koláč s tvarohem. Dala jsem poloviční dávku cukru a do tvarohu jsem zamíchala nadrcené ovesné vločky. Byl skvělý....

24. 06. 2017 20:01

Masa55

Denně tedky mám jahody a melouna, toto období miluji a hlavně jahody kupuji až ted, když už jsou ty naše, ty červené až po šťopku a jsou sladké.....

24. 06. 2017 18:01

Macatice

sifaka: Jak píše babicka Eva, tu tebkou utěrku bych viděla asi jako nejlepší, pokud šlověk nemá to správné plátýnko. Kapesník je moc hustý a necedí dobře. Nezkoušeli jsme to sice na jogurtu, ale na vývaru z kostí.
Cedník můžeš taky vyzkoušet, asi bude záviset na jeho hustotě.

Mimochodem, syrovátka mylím obsahuje kvalitní bílkoviny.

24. 06. 2017 12:07

babicka Eva

sifaka
Nezkoušela jsem to, ale myslím, že to odkape na plátýnku nebo na tenké utěrce.

24. 06. 2017 11:13

sifaka

Hmm takový jogurt, když se podaří:-).....ráda bych vyzkoušela ten avokádový krém, má se použít odkapaný jogurt-děvčata, kdo děláte,na čem odkapat?Dá se použít obyč kapesník?Nebo snad může být cedník?

24. 06. 2017 08:56

Macatice

Měsíš mléčných produktů je až za dlouho, ale snad vás tenhle článek o jogurtu, zejména tom řeckém, neurazí.
http://www.lidovky.cz/recky-jogurt-je-jednim-nejvetsich-vynalezu-vsech-dob-chladivy-a-osvezujici-v-polevce-gae-/dobra-chut.aspx?c=A170623_155703_dobra-chut_ELE

Tak koukám, že nejsem tak daleko od věci, když si dělám svíčkovou omáčku z jogurtu namísto smetany

23. 06. 2017 22:15

Macatice

No, dneska jsem si dala k večeři chleba s melounem:-) Teda taky teninkou vrstvu flory. Ale melounu bylo 300 g.
K obědu jsem totiž měla normální kus ryby (150g), Takže na večeři musely být pokud m ožno samé sacharidy. Nemohla jsem si dát ani ten mléčný koktejl. Ty semaforky mě snad naučej jíst i chleba,to už je za poslední tejden podruhý, co jsem si dala chleba s florou.
Ale ten meloun na tom není tak špatně, je to samá voda.
Ono za našich mladých let dovozové ovoce nebylo, na citrusy kromě kubánských se stály na Mikuláše a na Vánoce fronty. Naše ovoce se v létě zavařovalo - a pravdu díš, většinu ze zahrady jsme toho snědly my, děti.

23. 06. 2017 20:05

sifaka

Macatice......to je hrůza.....asi si nechám vyoperovat žaludek:-o..... 100 g,....... to je 3/4 takového normálního jabka.....vždyť to už je za trest....My co sníme pomelo na posezení....nebo 1/2 kila melounu v sezóně...když se podaří....takový ten voňavý.Třeba teď si vzpomínám, že moji rodiče ani moc ovoce nejedli...prý na to nebyli zvyklí...(že ovoce se dávalo děckám)...těm ani ovoce nechybělo.Sen tam si dali jabko, nebo v zimě nějaký citrus.

23. 06. 2017 20:03

babicka Eva

Od úterka jsem v lázních a jsem spokojená, zdravý jídelníček, minimální mlsání, po obědě 1 kus ovoce, cvičení, procedury, procházky, jsem zvědavá, co na to řekne váha.

23. 06. 2017 17:36

Masa55

Jelikož tady dneska ráno nešla elektřina ( po včerejší bouři tady máme popadané stromy), tak jsem snídala a zkoušela jsem se jen soustředit na jídlo ( inspiroval mne včerejší článek s hrozinkami ). Něco to do sebe má, přesto že jsem měla naváženou mou porci, jedla jsem mnohem pomaleji a ke konci už jsem to ani nemohla dojíst, byla jsem plná.....

22. 06. 2017 22:20

Macatice

Ale zpátky k tomu ovocnému mlsání...
Já věčně zápasím s přemírou bílkovin a nedostatkem sacharidů. Dřív jsem si při minimálních energetických přídělech nemohla ovoe dovolit hlavně kvůli cukru. Za ten bezmála rok jsem si odvykla sldit, dokonce ani to kafe, když je půl napůl s mlékem, si nemusím sladit. Takže teď, když už nehubnu, ale váhu jen udržuju, mám příděl 6600 kJ, si můžu dovolit cca 100 g ovoce (jahody, broskve). Nicméně musím si hlídat cukry, ty jsou limitujícím faktorem. Bez ovoce jich mívám do 50 procent, s ovocem a případnými dalšími cukry to někdy leze až ke stovce.

22. 06. 2017 21:57

Macatice

sifaka: Krásní, jo jo. Loni byli všihni venku, spásali okolní kvetoucí mochny křovité a prodírali se se vztyčenými ocásky
mezi početnými návštěvníky, ve tváři výraz: "Uhni, člověče! Nevidíš, že mi stojíš v cestě k tomu nejšťavnatějšímu keři s největšími a nejsladšími květy?"
Letos tam měli vyvěšenou cedulku ve stylu: "Omlouváme se, ale zabydlujeme se. Děkujeme, že nám necháváte soukromí, abychom si rychleji zvykli." Zrovna tam přišla ošetřovatelka, oblezla zátaras a položila si batůžek na lavičku. V tu hvíli přiběhli tři, asi ze staré gardy, a ten nejoprsklejší hned vyskočil na lavičku a začal se svými nenechavými tlapičkami dobývat do odloženého zavazadla, v němž tušil potravu.

22. 06. 2017 16:48

sifaka

Díky za pozdrav ,Macatice.....jsme parchanti zmlsaní..................ale jsme jinak krásní :-)
Jen tak na okraj,....v práci jsme měli Den zdraví o výživě.V rámci toho jsme dostali jablko a Fit musli tyčinku v jogurtu.Jablko jsem odhadla na 300 g.V noci jsem si vše pěkně nakrájela a při práci pokusovala.A teď otázka:dovedete si představit, co to udělalo s mými semaforky, když mám nastaveno 7000 kJ?:-)))...cukr mám přejeto až do pryč a vím, že musli tyčinky u mně už nebrat.Maličký kousek 30g a pokazí mi rozpočet na celý den.Čemu jsem ráda, že už vnímám, jak se mění senzory sladké chuti.V práci nám chtěli ukázat, že se dají jíst i jiné věci, než chipsy a bagety z automatu a přitom je zřejmé, že vše co vypadá zdravě, nemusí být zdravé.Jsem ráda, že jsem na STOBu a za každý nový článek o potravinách.

21. 06. 2017 23:59

Macatice

Mlsní jsme nejen my, ale i lemuři v zoo. Mají rádi sladké ovoce, proto jim nedávají banány, protože jsou moc sladké a lemuři by po nich tlousli. No, holky, nepřipomíná vám to něco?
A taky nedostávají v jedné várce dohromady zeleninu i ovoce, protože by vymlsali jen to ovoce a zeleninu by nechali, parchatni zmlsaní :-)
Takže zeleninu dostávají při dopoledním krmení, protože to jsou víc hladoví.

20. 06. 2017 21:02

Masa55

Jo,jo,melouny jsem měla denně, hnedky zítra si jeden koupím.......jahody mám ráda s kysanou smetánkou a scukrem.

20. 06. 2017 05:49

Slonik71

Také se na melouny moc těším a jahody si mixují do podmáslí neochucené ho nevypisuje tak dávám jahody, banán nebo liskooriskovy smakoun

19. 06. 2017 22:30

Macatice

tkoskubova> To já taky. Dřív jsem sije dělala rozmačkané s cukrem a trochou mléka, teď je to 100 g jahod rozšlehaných s asi 200-250 ml mléka bez cukru. Totéž dělám i se zralými broskvemi, ale nějak mi ten jahodový komtejl přijde výraznější, i když ty broskve samotné mi zas připadají sladší.

19. 06. 2017 14:31

tkoskubova

Teď se prodávají doela levně jahody,a jelikož zahrádku nemám,tak si je kupuji a nejraději dělám jahodový koktejl.

19. 06. 2017 14:30

tkoskubova

Už aby byly červené melouny levnější,také je mám ráda.

19. 06. 2017 14:30

tkoskubova

Už aby byly červené melouny levnější,také je mám ráda.

19. 06. 2017 13:42

babicka Eva

Dnes po obědě několik meruněk, ale přidávám se k Macatici, červené melouny mám taky moc ráda.

18. 06. 2017 22:54

Macatice

Masa55: %Cervené melouny mám moc ráda, žluté moc nemusím.

18. 06. 2017 22:52

Macatice

Tak dneska jsem měla poslední jahody ze zahrádky. A pár kuliček černého rybízu.

18. 06. 2017 20:50

martashi

Tak to já to mám obráceně , já raděj bílky a žloutky nejvýš do salátu nebo pomazánky.

18. 06. 2017 20:39

Masa55

Dnes jsem určitě mlsala dobře,po obědě červeny meloun,po večeři žlutý meloun.

17. 06. 2017 20:45

Masa55

Tak jsem si dnes dala jejich piškotový dortík,byl neskutečně dobrý,šla jsem si přidat,to nešlo odolat.


17. 06. 2017 19:21

sifaka

Díky, dívky :-)...asi to bude troška k trošce:-)...jinak, mezi námi děvčaty, na vajíčku je nejchutnější ten žloutek, přece :-))

17. 06. 2017 17:18

Macatice

sifaka: On ten šmakoun není v podstatě nic jiného než upravená vaječná bílkovina. Takže řeba natvrdo uvařený bíleknadrobno nakrájený do pomazánky, do zeleniunového salátu, do omáčky, nějak okořeněný a nakrájený na plátky na chleba. Nebo udělat si "míchaná vajíčka" bez žloutků na cibulce...
A Martashi s luštěninami má také pravdu. Luštěninové saláty, třeba brácha dává čočku i do vánočního bramborového salátu. Luštěniny se dají přimíchat do jiné přílohy (obilného typu - rýže, bulgur, kroupy...). Luštěninové pomazánky, luštěninová mouka místo normální. Hrst luštěnin do polévky. Ono je to troška k trošce, le mohlo by se z toho něco nastřádat.

Taky existuje sušené maso (Jerky). Ryba a veřové mi připadalo dost tučné (ale možná by pomohlo opláchnout v teplé vodě), ale hovězí ne.

16. 06. 2017 23:07

martashi

Aspik s krůtím nebo kuřecím masem , luštěninová mouka přidaná do normálního pečení nebo na zahuštění omáček a polévek.

16. 06. 2017 20:58

sifaka

Díky Macatice za tipy:-)Bod 1+3 je pro mně nepoužitelný, šmakoun mi moc neleze i když asi budu muset přitlačit, protože žít jen na netučném tvarohu a tvarůžkách není žádná hitparáda.Přesto, že je mám ráda, všeho moc škodí.Spousta potravin co mají hodně bílkovin sebou nese něco, co se mi nehodí do krámu....tedy do barevné hudby semaforků.Jasně, že to tak mají všichni ale co vím, ne každý na ty"prášky" je.Tak zkusím, uvidím.

16. 06. 2017 20:48

Masa55

S bilkovinami taky pořád bojuji,mam ještě co dělat,než se naučím spravnemu sestaveni jídelníčku.

16. 06. 2017 04:26

Macatice

sifaka: Na bílkovinyjsou dobré
1. vaječný bílek. Usmažit vejce bez žloutku, přidat bílek do polévky... Muž si je takhle dělá, žloutky schovává - dajíse dát buď do těsta (já je používám do nádivky) nebo usmažit a zamrazit. Pak je třeba dávám do pomazánky nebo salátu u příležitosti nějaké párty - každý si vezme jen kousek, takže příděl žloutku na osobu je přijatelný.
2. Šmakoun - dražší varianta. Ty ochucené na slao lze brát jako sekanou nebo sýr s chlebem, ty ovocné (jemně sladké) jako takový mlsíček. Ale je fakt, že šmakoun mi nikdy hlad moc nezahnal, spíš to byl opravdujen takoý mls.
3. netučé maso - kuřecí a krůtí prsa bez kůže. V domácím šunkovaru se dá udělat dobrá - no, něco mezi šunkou a tlačenkou. Princip je, že seslisujou okořeněné kouzky masa a uvaří se, no, spíž zavařuje za nižší teploty než teplota varu. Pak se z toho krájí plátky jako tlačenka. Myslím, že by se dala udělat i tarohovo-masová pomazánka z doměkka uvařeného masa.
4. Netučné sýry - olomouké tvarůžky. Boni korbačiky mají např. jen 25 procent tuku.
5. nízkotučný nebo odtučněý tvaroh.

15. 06. 2017 23:00

sifaka

O konopném proteinu jsem se dověděla tady na projektu.Ke zdejším informacím mám důvěru, takže jsem se po proteinu poptávala.A hlavně s bílkovinami těžce zápasím.Pokud je chci mít v zeleném, vždy přestřelím ostatní.
Celkem hodně informací jsem našla zde:http://www.konopny-protein.cz/clanky/33-konopny-protein-kdy-a-jak
Dnes jsem si ho večer rozmíchala jen ve vodě a nebylo to bůhví co:-( Zítra zkusím přidat do svačinového kefíru.
Macatice...já asi nejsem člověk, protože mám hlad i po vločkách.Prostě je to složitý...když přidám vločky, zas nemůžu chleba :-(...ještě že to pomůže Sebekoučink spočítat.

15. 06. 2017 21:17

babicka Eva

Konopný protein neznám, takže nevím, jak působí. Musím si sehnat informace.

15. 06. 2017 21:16

babicka Eva

Konopný protein neznám, takže nevím, jak působí. Musím si sehnat informace.

15. 06. 2017 12:42

Macatice

sifaka: Já si přidávám do pomazánky ovesné vločky. Jsou to "dlouhé" sacharidy, takže prodlužují dobu, než člověk dostane hlad.

15. 06. 2017 11:34

paniLiba

Sifaka - mě v práci dost zasytí tvaroh s jogurtem + banán + nasekané ořechy + ( někdy maličko dosladit medem, javorovým sirupem). 1 kelímek 200 ml ani nemohu dojíst a 3 hodiny jsem sytá

15. 06. 2017 09:54

Masa55

Konopný protein jsem si taky zakoupila a přidávala jsem si ho doma do mléka.je to pěkně syte .
Jestli se považuji melouny za zdravé mlsání,tak je tady mám každý den po obede i večeři,jako sladkou tecku.

14. 06. 2017 22:55

sifaka

Nevím, zda to patří do mlsání ale dnes jsem zainvestovala do konopného proteinu, doufám, že se mi osvědčí, protože to opravdu nebyla korunová položka.
máte někdo vyzkoušený nějaký sytící recept do práce?

14. 06. 2017 16:48

Macatice

Mám tu jeden "zdravý" článek
http://relax.lidovky.cz/pestra-strava-tabletu-prepere-co-jist-kdyz-vam-chybi-vitaminy-p6l-/zdravi.aspx?c=A170607_112557_ln-zdravi_ape

14. 06. 2017 16:46

Macatice

Masa55? Tak to máš rozcvičku na Měsíc ryb. Občíhni, jak různě je dělají, ať pak můžeš rozdávat rozumy :-)

14. 06. 2017 09:56

Masa55

Za celý rok jsem nesnědla tolik ryb,jako tady za týden.mají je dobře a ruzne udělané,tak je mám denne.

14. 06. 2017 09:55

bessi

Smoothie si nedělám, já radši ovoce a zeleninu v celku. K večeři teď dávám hlávkový salát s mlékem a vejcem na tvrdo. Mńam

13. 06. 2017 16:54

Macatice

Masa55: No jo, ramadán... To může být zádrhel.
My jsme se jednou v Řecku taky trefili do nějakých svátků, takže na výletě s barbecue na pláži nebylo maso, protože nebylo kde ho koupit, jen nějaké trvanlivé klobásy. Ryby jsou ale ochotné vlézt do sítě svátek nesvátek, takže těch bylo spousta a já jsem se poměla.

13. 06. 2017 16:48

Macatice

sifaka: Ono to ovoce a mléko jsou většinou jednoduché cukry, keré se rychle stráví. Ty vločky by měly glykemický index trochu snižovat, já si je přidávám, jen když mám málo vlákniny. Dopoldne je totiž mám v pomazánce, což při mé běžné skladbě jídelníčku stačí.

Dneska mám nebývale vyvážený jídelníček a všechny semaforky v zeleém, i když jsem si dala jednu štafetku. Takže ono nejde ani tak o to nedávat si nic dobrého, ale vyvážit to v celkové skladdbě ostatním potřebným.

13. 06. 2017 13:33

babicka Eva

Já jsem si zvykla dělat smoothie jako ranní mls.

13. 06. 2017 13:08

sifaka

Macatice....mám to podobně, jen používám kefír a přidám ovesné vločky.Co mě zlobí je, že mám po tom hlad, nezasytí to a nevím proč.:-(.takže to používám jen na doladění semaforů:-)

13. 06. 2017 11:51

tkoskubova

Masa55Hotel Byzance neznám,3x jsem byla v hotelu Les Pyramides,a to jen na polopenzi,a i tak jsem byla maximálně spokojená.Užívejte si hlavně moře a sluníčka.

13. 06. 2017 10:00

Masa55

Jsme v Nabeul,hotel Byzance.třeba je to tím že není sezóna a ještě je ramadán.nebo prostě máme smůlu,ale sem už ne.nejsem fakt náročná,ale tady se těch zaporu seslo moc.přesto si s mužem snažíme sprijemňovat každý den.

12. 06. 2017 23:39

Macatice

Začala jsem zdravě mlsat - dělám si mléčné koktejly z čerstvého ovoce bez přídavku cukru.
Má to za následek, že mám vyrovnanější sacharidy, ale musím trochu hlídat cukry.

12. 06. 2017 20:39

tkoskubova

Masa55.Ve Které části Tuniska přebýváš?Jsem překvapená,ať jsem byla kdekoli,všude byla všechna jídla formou výběru,od snídaně až po večeři a navíc ještě svačiny.Projela jsem hodně destinací,Nabeul,Sousse,Monastir,Mahdia,Tabarka,Zarzis,Djerba-někde jsem byla i vícekrát.Od roku 2004 jsem vynechala pouze jednou,a nikdy jsem si na jídlo nemohla stěžovat.Spíše nadbytek než nedostatek.Vloni se mnou byla kamarádka,která jezdí každoročně do Egypta,luxusního hotelu a říkala,že po stránce stravy byla Djerba daleko lepší.Mrzí mě,že jsi nespokojená.

12. 06. 2017 09:48

Masa55

No ale nenechám si snažit dovcu,aspoň nemám co mlsat,ne???nemusím se sebou bojovat.

11. 06. 2017 22:38

Macatice

No, on Tunis ve "stejnohvězdičkovém" hotelu bude míň luxusní než třeba v Egyptě už z principu věci. Úroveň ekonomiky je tam o dost jinde.

11. 06. 2017 09:54

Masa55

Tak tady výběr na snidani fakt není.oběd nosí 1 jídlo a až na večeři jsou švédské stoly.hlad nemáme,jen jsem zklamaná

10. 06. 2017 16:00

sifaka

Jj, řecká kuchyně......Macatice, jak já ti rozumím.....Řecko, tam mi chutná fšecko:-))....musím na letošek ještě něco vymyslet :-)

10. 06. 2017 11:40

Macatice

Macatice: Zapomněla jsem na rajčata a dva druhy oliv :-)

10. 06. 2017 11:24

Macatice

Masa55: My jsme v Řecku mívali jogurt, dva druhy měkkého salámu, plátkový sýr eidamovitého typu, fetu, vejce (někdy na tvrdo, někdy omeletu, někdy s přídavkem uzeniny), tři druhy marmelád (Evropská komise se svým názvoslovím nechť se jde laskavě vycpat), nutelu, med, rozinky, sušené švestky, ovesné vločky, corn flkes, čokoládové lupínky, broskvový kompot a "buchtu" - něco jako bábovkové nebo bublaninové těsto. Nepočítám máslo a Ramu. Vzhledem k tomu, že jogurt, med a rozinky můžu v libovolném daném množství, byla jsem vždy jako v sedmém nebi.

10. 06. 2017 09:39

Masa55

Jo je toho na výběr děsně málo,sýr,vejce,salam nebo sekaná.jogurty jsou výjimečně a jsou hned pryč.dávám si ty plátkové sýry,vejce na tvrdo,vždycky je nějaká zelenina a kafé s mlékem no a k džusu si dam bábovku.

09. 06. 2017 22:08

Macatice

Nojo, snídaně v hotlech bývají stále stejné, ale obvykle je toho na výběr tolik, že když to člověk střídá, vydrží mu to skoro na týden.
Nebo si dává imrvére jogurt s rozinkami a medem nebo broskvovým kompotem jako já v Řecku.

09. 06. 2017 15:02

sifaka

Mášo, zdravím a přeju sluníčko.....mořské příšery nejsou k mání?

09. 06. 2017 09:36

Masa55

Jo holky moje,tady je jenom ryba nebo kuře.tak si dávám tu rybu a je moc dobrá.včera jsem si dala k večeři guláš,maso tvrdé.snídaně stále stejné a sladkosti

08. 06. 2017 22:39

sifaka

Holky, Máša tu není...prý je na dovolené :-)).........neříkala ona náhodou že"ryby nepapat, nechutnají".??:-))

08. 06. 2017 21:54

Macatice

Tyhle arabské cukrovinky bývají plné cukru a tuku z oříšků..

08. 06. 2017 20:53

Masa55

Tak dnes melouny a broskvičky.po obědě zákusek,nevím vůbec co to bylo,jak pavučina naložená v cukru,sladké a krupavé....

08. 06. 2017 20:28

babicka Eva

Dnes jsem si zamlsala, na svačinu jahody ze zahrady, bylo to moc fajn.

07. 06. 2017 23:43

Macatice

Masa55: Jé ryby, to je bezva mlsání.
Ale dneska si dám ještě jahody.

07. 06. 2017 21:47

paniLiba

Šampáňo s jahodami na terase u západu slunce - to je moje mlsáni " všemi smysly"

07. 06. 2017 21:36

Masa55

Sladké si dávám po snidani,oběd je dany,večeře jsou švédské stoly,výborná zelenina všelijaká a skvělé ryby

07. 06. 2017 09:53

bessi

Tak to jsem na sebe zvědavá. Sladkosti moc nemusím, ale ráno sůšu ke kafíčku , to joooo.

07. 06. 2017 06:19

ajanka

Jahody jsou moc fajn, taky se už na ně těším :-). A lívance hmmm... :-). Já se těším na tvarohové knedlíky s jahodami, těm nikdy neodolám :-))

06. 06. 2017 23:04

martashi

Jahodové mlsání začalo lívanci s jahodami, s trochou smetany.

06. 06. 2017 19:43

Macatice

Masa55: Poslední tři slova platí i u nás

06. 06. 2017 19:03

Masa55

Snídaně v letadle,oběd jsme nestihli,čekáme v baru u piva na večeři.je zataženo,prší ☔

06. 06. 2017 18:47

Macatice

Jahody jsem si právě koupila a donesla domů :-)

06. 06. 2017 08:39

1a234

V červnu se bude mlsat dobře, těším se na jahody.

05. 06. 2017 22:13

Macatice

Já jsem do měsíce mlání vstoupila jednou přezrálou broskví. A malinkým kouskem mikulášské figurky z mléčné čokolády, asi 5 g,

05. 06. 2017 19:44

babicka Eva

Na zdravé mlsání se těším, nebudou po něm výčitky, že bych neměla.

05. 06. 2017 18:24

sifaka

Bohužel dnes zdravé mlsání nevyšlo:-(( Byly sice celozrnné brusinkové keksíky, jenže dva balíčky.Zase špatně:-(Znovu se mi potvrzuje, že u mně neexistuje nic napůli cesty.

05. 06. 2017 10:53

amenufus

Tak doufám, že s tím nebudu mít problém :) poslední dobou jsem hodně sladkých laskomin nahradila např. raw tyčinkami, ovocem, tak snad mi to vydrží!

05. 06. 2017 08:56

Masa55

Tak dneska jsem začala červen . desatero jsem si vytiskla a beru s sebou na dovolenou.

04. 06. 2017 21:46

tkoskubova

Jsem moc zvědavá,jak se zdravé mlsání projeví,těším se.

04. 06. 2017 21:34

coumba

Jako milovník sladkého se na tento měsíc hodně těším. I když už v podstatě vím co bych měla, každý měsíc se dozvím spoustu nových informací. A tenhle bude obzvlášť zajímavý, škoda, že mi do něho zasáhne dovolená.

04. 06. 2017 21:18

sifaka

Zdá se, že slovo"mlsat"má nejen pro mně takovou zvláštní příchuť....něčeho zakázaného, něčeho příjemného, nějakého bonusu navíc....uvidíme tedy co nás čeká.
Já se peru s nachlazením, tak jsem dostala doporučení"spálit bacila", poslechla jsem a semaforu cukru vypadla žárovka! :-((.....to je taky mlsání, když je to vlastně léčení? :-))

04. 06. 2017 19:58

babicka Eva

Jsem zvědavá, co nás tento měsíc čeká, ale bude to určitě příjemné.

04. 06. 2017 19:57

Masa55

Zdravé mlsání, no jsem na to zvědavá, jestli mi to zdravé mlsání bude taky chutnat.....

04. 06. 2017 18:55

ajanka

To bude hezký měsíc :-)

04. 06. 2017 15:39

zdenalan

Ráda mlsám jáhly s ovocem a ořechy v zimě dávám ovoce sušené, když jsem líná sáhnu po sušence nebo nějaké musli tyčce, poslední dobou nepeču.

04. 06. 2017 12:59

1a234

to bude hezký měsíc!!

04. 06. 2017 12:51

sifaka

Vypadá to, že jsem zde první :-)Na zdravé mlsání jsem vážně zvědavá.Vím totiž co, vím i kolik ale nevím JAK to dodržet:-))

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma