TOPlist
Sledujte nás:

Výživové hodnoty v syrovém a uvařeném stavu

Zpět
Autor: prerovacek
Počet členů: 246
Založeno: 31. 07. 2023

Diskuze na téma srovnání výživových hodnot různých potravin v syrovém i v uvařeném stavu

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 08. 2023 15:14

prerovacek: Dobrý den, údaje na obale jsou uvedeny na syrový stav, zadávejte tedy hmotnost karbanátku v původním syrovém stavu. U těstovin je potřeba si pohlídat, zda při zapisování zadáváte těstoviny v suchém stavu nebo uvařené (najdete v databázi potravin obě položky, je to v databázi vždy napsané). Přesnější je zadat hodnoty v suchém stavu, ale pokud vaříte například více porcí, tak můžete použít i ty uvařené, jen je potřeba vždy pohlídat, jestli jste z databáze vybral tu správnou položku. Jak se mění hmotnosti při různých úpravách, najdete v článku zde - https://www.stobklub.cz/clanek/kolik-vazi-jidlo-pred-uvarenim-a-po-uvareni-uz-zadne-domnenky-a-chyby-pri-zapisovani-jidelnicku/

31. 07. 2023 22:46

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Již chvíli využívám funkci sebekoučinku. V obchodě jsem koupil hotový (syrový) výrobek - karbanátek. Na etiketě je výživová hodnota klasicky vypsaná na na 100g. výrobku. Karbanátek jsem vkládal do trouby, kde měl váhu 300g., když jsem ho vyndal z trouby a zvážil, měl cca 220g. Kterou váhu mám zadávat? Původní či po tepelné úpravě? Stejný případ jsem řešil již několikrát s těstovinami, které jsou pro změnu po uvaření těžší.

Více příspěvků

Naši partneři