TOPlist


Ovesné "rizoto" s pražskou šunkou a zeleninovou směsí Creatif Duo

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda400
Česnek4
Cibule šalotka40
Créatif Duo Bonduelle zeleninová směs sterilovaná 260
Kozí sýr čerstvý 45%60
Olej řepkový8
Uzená kýta160
Vločky ovesné120

Energetická hodnota celkem: 4093 kJ

Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 98 SAFA (g): 14 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 27

Energetická hodnota na 1 porci: 2047 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 49 SAFA (g): 7 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 13.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme na pánvi na troše řepkového oleje, po chvíli přidáme i prolisovaný česnek. Přidáme ovesné vločky a krátce orestujeme, ochutíme solí, pepřem a podlijeme vodou (nebo vývarem) a zvolna povaříme do zhoustnutí. Přidáme pokrájenou šunku (vybereme libovou část) a zeleninovou směs a prohřejeme. Těsně před podáváním přidáme čerstvou petrželku a čerstvý sýr.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (30 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

24. 07. 2017 16:06

dolevina

správně, když rizoto, tak z rýže

23. 07. 2017 23:09

poradna

Je to dobré

21. 07. 2017 10:12

Yogii

Vločkoto by byl dost divný název :-)))

21. 07. 2017 09:58

studentka88

jen doplním malou technickou, která mne napadla, vidím-li rizoto v uvozovkách (a tedy správně) - často se setkávám s tím, že jsou pokrmy nazvané rizoto z krup, bulguru atd., a přitom rizoto z krup je krupoto / kroupoto, protože rizoto je název pokrmu, který se připravuje z rýže - proto chválím že u vločkového je název v uvozovkách :-)

21. 07. 2017 09:55

studentka88

Vločky naslano by mně nenapadly, vyzkouším, i když asi v úpravě - cibule, celer, mrkev, sýr :)

20. 07. 2017 20:24

irena.ba

takové jídlo jsem ještě neměla, vločky moc nemusím... tak uvidíme jestli to nakonec vyzkouším

20. 07. 2017 13:26

bejbinka

zajímavé...

20. 07. 2017 13:13

vanda

Vločky můžu, ale v tom rizotu se mi moc nelíbí. Radši používám bulgur.

20. 07. 2017 12:49

Fila Byla

hmmm :-)

19. 07. 2017 08:49

madridacka

To určitě vyzkouším

19. 07. 2017 08:34

ifucikova

Zajímavé, určitě vyzkouším.

18. 07. 2017 20:51

babicka Eva

Nový a zajímavý recept.

18. 07. 2017 16:57

poradna

Je to jednoduché a výživově určitě dobré. Vyzkouším to.

18. 07. 2017 14:11

jaja1962

To mě ještě nenapadlo, i když vločky zpracovávám pořád. Výborné je také rizoto z krup...s čímkoliv ze zeleniny a hub.

18. 07. 2017 11:28

zuzykl

Výborné! Moc jsem si pochutnala.

18. 07. 2017 08:55

Minervistka

Zelenina Bonduelle mi nechutná, raději nahradím jinou zeleninou, ale jinak to vypadá zajímavě :-)

18. 07. 2017 08:35

MaHelen

až na ten kozí sýr bych řekla výborné.

18. 07. 2017 08:23

DanaR

Už se těším až s rizoto uvařím.

18. 07. 2017 00:07

Slonik71

Zajímavý recept vyzkouším

17. 07. 2017 21:36

Hanuja

Tohle risoto vyzkouším, z vloček jsem ho ještě nikdy nedělala.

17. 07. 2017 20:12

ina49

Rozhodně vyzkouším.

17. 07. 2017 10:23

bessi

To musím vyzkoušet. Akorát bez toho sýra, kozí nemusím

17. 07. 2017 09:45

Masa55

Tak ento recept rozhodně vyzkouším.

17. 07. 2017 09:43

martashi

Ovesné vločky mě moc neoslovují, nahradím je ječnými krupkami, určitě to bude taky dobré.

17. 07. 2017 08:56

Yogii

Kozí sýr mám moc ráda, určitě vyzkouším.

17. 07. 2017 08:17

Pbyrtusova

Rizoto z vloček? To musím vyzkoušet. :-)

17. 07. 2017 08:09

MaHelen

vločky jíst mohu, kozí sýr je hodně zdraví, ale bohužel mě vadí ta jeho vůně , někdy si dám salát z červené řepy je tam též kozí sýr sním ho asi jiný druh tam dokonce mi i chutná

17. 07. 2017 06:45

Veve12

Vločky mám moc ráda, to vyzkouším :-)

17. 07. 2017 06:21

ajanka

Určitě stojí za vyzkoušení :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma