- Autor: Yogii
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 500 |
Cibule | 100 |
Česnek | 25 |
Cuketa | 600 |
Rajčata | 300 |
Šunka schwarzwaldská | 60 |
Olej olivový | 40 |
Jihočeská smetana zakysaná 11% | 180 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, čerstvé bylinky, např. bazalka, dobromysl, libeček
Energetická hodnota celkem: 11573 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 78,
Sacharidy (g): 422,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 51,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1653 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 11.1, Sacharidy (g): 60.3, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Uvaří se těstoviny, např. penne rigate, které mají vroubky držící omáčku. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme česnek a zeleninu, nejprve se dají tvrdší druhy, jako cuketa, poté měkčí jako rajčata. Může se přidat schwarzwaldská šunka. Do směsi se nalije zakysaná smetana a nechá se prohřát, podle chuti se osolí, opepří a ochutí bylinkami. Poté se zamíchá do uvařených těstovin. Lze jíst teplé i studené jako salát. Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.