TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Těstoviny se zeleninou

Zpět
  • Autor: Yogii
  • Uživatelský recept
  • Porce: 7.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, čerstvé bylinky, např. bazalka, dobromysl, libeček

Energetická hodnota celkem: 11573 kJ

Bílkoviny (g): 91, Tuky (g): 78, Sacharidy (g): 422, SAFA (g): 25, Cukry (g): 51, Vláknina (g): 31, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1653 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 11.1, Sacharidy (g): 60.3, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.6

Postup přípravy

Uvaří se těstoviny, např. penne rigate, které mají vroubky držící omáčku. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme česnek a zeleninu, nejprve se dají tvrdší druhy, jako cuketa, poté měkčí jako rajčata. Může se přidat schwarzwaldská šunka. Do směsi se nalije zakysaná smetana a nechá se prohřát, podle chuti se osolí, opepří a ochutí bylinkami. Poté se zamíchá do uvařených těstovin. Lze jíst teplé i studené jako salát. Dobrou chuť.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 07. 2017 15:16
Těstoviny jsou vděčné jak v teplé kuchyni, tak ve studené na saláty. Mám je ráda, ale nesmí se to s nimi přehánět, mají dost sacharidů. Ovšem Italové je její pořád a jsou štíhlí.

Naši partneři