TOPlist


Hříbkové rizoto s olomouckými tvarůžky

  • STOB recept
  • Autor: Martin Pavek
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olomoucké tvarůžky 1%100
Cuketa220
Hřiby370
Víno bílé suché250
Cibule70
Olej řepkový25
Rýže Arborio (v suchém stavu)360

Energetická hodnota celkem: 8420 kJ

Bílkoviny (g): 78, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 350 SAFA (g): 4 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 22

Energetická hodnota na 1 porci: 2105 kJ

Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 87.5 SAFA (g): 1 Cukry (g): 3.8 Vláknina (g): 5.5


Dochucovadla:

sůl, kmín, česnek

Postup přípravy

Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, česnek a kmín. Přidáme rýži a pár minut restujeme. Poté zalijeme vínem, které necháme odvařit. Rizoto během vaření podléváme po částech vývarem (případně vodou) a vaříme do měkka. V polovině vaření přidáme do rizota nakrájené a orestované houby a cuketu a celé vaříme do změknutí rýže. Na závěr do rizota přidáme nakrájené syrečky a případně dochutíme solí.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (24 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

15. 09. 2017 09:14

danapick

Dík za inspiraci.Bylo to moc dobré,jen místo hříbků jsem dala žampiony.

15. 09. 2017 09:06

madridacka

Doufám, že až se vrátím z lázní budou ještě houby a budu moci ochutnat. tuto lahůdku

13. 09. 2017 14:34

jesus

děkuji za podzimní inspiraci, hřiby nemám zkusím žampiony

13. 09. 2017 06:23

vachova

vyzkoušim

12. 09. 2017 22:25

poradna

Vypadá to zajímavě

12. 09. 2017 15:48

Lenda26

Moc dobré .... tvarůžek jsem si nechala rozpustit oři ohřevu rizota v práci.... ale kolegyně měla rybu...tak se to ztratilo.......

12. 09. 2017 13:02

DanaR

Miluji jakékoliv rizoto, s tvarůžkami a houbami jsem ještě nezkoušela, děkuji za inspiraci

12. 09. 2017 12:43

Slonik71

Uvařením tohoto receptu si splhnu u manžela se synem já olomoucké tvarůžky nepozru

12. 09. 2017 06:13

Pbyrtusova

Cuketu, tvarůžky ano, hříbky ne.

11. 09. 2017 22:31

Hanuja

Určitě tenhle recept vyzkouším

11. 09. 2017 21:33

dylen

vypadá to dobře

11. 09. 2017 21:06

Niraska

Zajímavá kombinace, vyzkouším - díky za recept :-)

11. 09. 2017 20:56

bessi

Tak tohle asi nevyzkouším, neboť mi nešmakují smradlavky sýry

11. 09. 2017 18:56

ifucikova

Vypadá to dobře, tvarůžky máme rádi, jen ty hříbky nemáme :-)

11. 09. 2017 14:49

Kumpi

Moc zajímavý recept. Syrečky miluju, tak teď už jenom hupky, hupky do lesa na houby. :-)

11. 09. 2017 14:15

dolevina

mohlo by to mít zajímavou chuť, jen ty hříbky nejsou

11. 09. 2017 10:01

martashi

Tedy zkusit to můžu, tvarůžky miluju , ale sýr dávám strouhaný na rizoto a ne do rizota, vyzkoušíme uvidíme :o))

11. 09. 2017 09:18

babicka Eva

S tvarůžky nemám moc zkušeností, ale je to zajímavá kombinace.

11. 09. 2017 08:57

Yogii

Hříbky I cuketu mám, jen s těmi tvarůžky váhám. Nepatří úplně mezi mé oblíbené sýry a do italského jídla mi moc nesedí. Ale může to být dobré, asi někdy zkusím.

11. 09. 2017 08:39

Lenda26

Tvarůžky mám moc ráda, zůstalo mi pár žampionů v lednici, zítřejší oběd je jasný.

11. 09. 2017 07:13

hajekrad

Skvělé, tvarůžky miluji, určitě to vyzkouším.

11. 09. 2017 07:05

ajanka

Vypadá to dobře, uvidím jestli nějaké hříbky budou, tak určitě vyzkouším :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma