TOPlist


Pečené brambory se zeleninou a strouhaným tvarohem

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tvaroh tvrdý průměr60
Cibule40
Paprika červená150
Olej řepkový8
Brambory (syrové)200

Energetická hodnota celkem: 1520 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 45 SAFA (g): 1 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 7


Dochucovadla:

pepř, kmín, pažitka, malé množství soli

Postup přípravy

Brambory očistíme a nakrájíme, dle velikosti například na čtvrtiny. Zeleninu si také očistíme a nakrájíme. Vše ochutíme malým množství soli (případně lze i vynechat), pepřem, kmínem a pokapeme olejem. Rozpálíme si troubu a nejprve dáme péct brambory (na plechu nebo v zapékací misce). Po cca 20 minutách přidáme nakrájenou cibuli a papriku a pečeme dalších cca 10 minut, dokud nejsou brambory i zelenina měkké. Na závěr přidáme nastrouhaný nebo nadrolený tvrdý tvaroh a krátce zapečeme pod grilem. Před podáváním posypeme čerstvou pažitkou.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (21 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

16. 11. 2017 17:53

Sonel

Určitě vyzkouším. Přidám ještě cuketu.

16. 11. 2017 12:37

dolevina

to by mohlo být dobré

14. 11. 2017 20:53

poradna

jednoduchá jídla mám ráda

14. 11. 2017 17:33

evasla

Jednoduché a určitě chutné!

14. 11. 2017 17:29

Pbyrtusova

Jj, bylo to mňam ;-)

14. 11. 2017 16:54

ifucikova

Vypadá to dobře.

14. 11. 2017 12:50

Hanuja

Krásně to vypadá.

13. 11. 2017 19:51

babicka Eva

Jednoduché a zdravé.

13. 11. 2017 19:07

DanaR

Skvělý nápad, děkuji určitě brzy vyzkouším.

13. 11. 2017 18:44

Pbyrtusova

Mňam, to vypadá dobře.

13. 11. 2017 11:20

ekavkova

Brambory na dnes plánují, takže to hned realizují.

13. 11. 2017 10:30

Slonik71

Děkuji za tip vyzkouším

13. 11. 2017 10:10

Yogii

Já bych asi přidala hrášek, ten mám ráda, ale zeleninu si může každý upravit dle libostí...

13. 11. 2017 09:13

Evusja

No nápad je to "zapečení" tvrdým tvarohem, to vyzkouším...jinak je to ale véééélmi dietní. Přidala bych vejce a šunku - no ale pak už jsme v jiném receptu :-)))

13. 11. 2017 08:57

bessi

Díky za recept. Zkusím

13. 11. 2017 08:25

paniLiba

Chybí mi tam vejce, asi jsem příliš konzervativní

13. 11. 2017 07:29

hajekrad

Snad to bude i dobré.

13. 11. 2017 07:25

Yogii

Francouzské brambory jinak - dobrý tip.

13. 11. 2017 06:42

ajanka

Díky za inspiraci :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma