- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 50 |
Cibule | 70 |
Brokolice | 100 |
Niva 50% | 100 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Těstoviny celozrnné uvařené (nesolené) | 600 |
Dochucovadla:
Sůl
Energetická hodnota celkem: 7719 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 87,
Sacharidy (g): 199,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1930 kJ
Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 21.8, Sacharidy (g): 49.8, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kousky brokolice a pak kousky nivy. Až se niva roztaví, zalijeme ji mlékem a pak mícháme až vznikne hustá omáčka. Podáváme s těstovinami. Sýr niva je slaný sám o sobě, proto pozor na množství soli.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.