- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olivovy olej Extra Virgin | 100 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Špaldová mouka | 250 |
Cukr třtinový hnědý | 175 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 230 |
Mandle (nesolené) | 50 |
Pekanové ořechy (nesolené) | 25 |
Dochucovadla:
lzicka citronove a pomerancove kury, 1 prasek do peciva, spetka soli, lzicka vanilky, lzicka sody bikarbony
Energetická hodnota celkem: 13378 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 159,
Sacharidy (g): 375,
SAFA (g): 59,
Cukry (g): 190,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 836 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 9.9, Sacharidy (g): 23.4, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 11.9, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Vajicka vyslehame s cukrem do peny, pridame olej, mleko, mouku smichanou s kurou, praskem do peciva, vanilku, sodou a soli. Vse radne vyslehame. Pridame polovinu mandli nasekanych na jemno. Ozdobime pulenymi mandlemi a pekanovymi orechami Peceme v predehrate troube na 180 stupnu dozlatova. Podavame s reckym jogurtem (vhodne ke snidani)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.