TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Domácí bramborové krokety z trouby s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, petrželová nať, pažitka, tymián, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 9231 kJ

Bílkoviny (g): 114, Tuky (g): 55, Sacharidy (g): 308, SAFA (g): 11, Cukry (g): 38, Vláknina (g): 44, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1846 kJ

Bílkoviny (g): 22.8, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 61.6, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 7.6, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 1.2

Postup přípravy

Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme mouku, krupičku a vejce, osolíme a vypracujeme v pevné a hladké těsto. V případě potřeby zahustíme moukou nebo přidáme vejce. Z těsta tvarujeme menší válečky, které poté obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Takto připravené válečky vyskládáme na plech s pečicím papírem, postříkáme olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200 stupňů cca 20 minut dozlatova. Společně s kroketami můžeme upéct i zeleninu - květák a brokolici rozebereme na růžičky, dochutíme libovolným kořením a také trochu postříkáme olejem. V mezičase si připravíme dip z jogurtu, olivového oleje, citronové šťávy, soli a bylinek.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři