TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zeleninový boršč

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 50
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list, nové koření, celý černý pepř, čerstvý kopr

Energetická hodnota celkem: 5691 kJ

Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 42, Sacharidy (g): 189, SAFA (g): 12, Cukry (g): 78, Vláknina (g): 47, Sůl (g): 17

Energetická hodnota na 1 porci: 949 kJ

Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 31.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 2.8

Postup přípravy

Řepu si předem upečeme nebo předvaříme (nebo použijeme již předvařenou řepu). Zbylou zeleninu si oloupeme, očistíme a omyjeme. Cibuli si nakrájíme na drobno a orestujeme v hrnci na troše řepkového oleje. Po chvíli přidáme i na kostky nakrájenou mrkev a celer. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a restujeme. Dle potřeby osolíme a zalijeme vývarem. Přidáme i pokrájené oloupané brambory a přivedeme k varu. Vaříme cca 15 minut, poté přidáme oloupanou na kostky nakrájenou řepu, rajčata (můžeme předem spařit a oloupat, ale není to nutné) a pokrájené zelí. Vaříme ještě cca 10 minut, dokud nejsou brambory a všechna zelenina měkké. Dle potřeby dochutíme a před podáváním můžeme přidat trochu zakysané smetany nebo jogurtu a ozdobíme čerstvým koprem. Pokud bychom chtěli mít polévku jako plnohodnotné jídlo, přidáme i libové maso. Hmotnost hotové polévky 2800 g, na 100 g 200 kJ

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři