TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

OVESNÁ KAŠE S BÍLKY

Zpět
  • Autor: oplena
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

Lze přisladit lžičkou Erythrolu, čekankovýn sirupem či dosladit čerstvým nebo podušeným ovocem navrch při servírování.

Energetická hodnota celkem: 950 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 28, SAFA (g): 2, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Den předem Odvažte si ovesné vločky a odměřte mléko. Dejte do lednice přes noc změknout. Další den ráno Oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte metličkou tak, aby byly napěněné. Nemusí z nich vzniknout žádný tuhy sníh. Vločky s mlékem nalijte do rendlíku, oslaďte sladidlem a přiveďte k varu. Velmi dobrá je k tomu sklokeramická deska. V momentě, kdy se mléko začíná vařit, přidejte ušlehané bílky a promíchejte. Poté, co se má opět mléko tendenci začít vařit, snižte teplotu a míchejte dokud kaše nezačne houstnout. Většinou to netrvá ani minutu. Nalijte ji do misky a ozdobte podle chuti.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři