- Autor: oplena
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Bílek (syrový) | 60 |
Vločky ovesné | 30 |
Dochucovadla:
Lze přisladit lžičkou Erythrolu, čekankovýn sirupem či dosladit čerstvým nebo podušeným ovocem navrch při servírování.
Energetická hodnota celkem: 950 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Den předem Odvažte si ovesné vločky a odměřte mléko. Dejte do lednice přes noc změknout. Další den ráno Oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte metličkou tak, aby byly napěněné. Nemusí z nich vzniknout žádný tuhy sníh. Vločky s mlékem nalijte do rendlíku, oslaďte sladidlem a přiveďte k varu. Velmi dobrá je k tomu sklokeramická deska. V momentě, kdy se mléko začíná vařit, přidejte ušlehané bílky a promíchejte. Poté, co se má opět mléko tendenci začít vařit, snižte teplotu a míchejte dokud kaše nezačne houstnout. Většinou to netrvá ani minutu. Nalijte ji do misky a ozdobte podle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.