TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pikantní zeleninová směs s játry

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, chilli, listová čerstvá petržel, pažitka

Energetická hodnota celkem: 4034 kJ

Bílkoviny (g): 92, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 66, SAFA (g): 10, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1009 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Játra a zeleninu (papriku, cibuli, brokolici) omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Rozpálíme pánev s trochou řepkového oleje a postupně orestujeme brokolici, papriku a cibuli (pokud máme velkou pánev nebo připravujeme menší množství, můžeme vše restovat dohromady, jinak restujeme každé zvlášť). Poté na čisté pánvi zprudka na troše oleje opečeme játra, přidáme již předrestovanou zeleninu a promícháme. Na závěr přidáme sůl, pepř, chilli a rajčatový protlak a lehce zarestujeme (cca 1 minutu). Podlijeme trochou vody a krátce společně provaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Podáváme s rýží nebo bramboráky nebo cuketovými plackami (které nesmažíme, ale pečeme na malém množství oleje). Recept na cuketové placky najdete zde.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři